Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
06/09/1999

Συναυλία συμπαράστασης στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας

Με αφορμή την αυριανή συναυλία συμπαράστασης στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Οι συναυλίες συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό, που πραγματοποιούνται αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη, αποτελούν πολιτιστικές εκδηλώσεις μείζονος σημασίας και αντανακλούν τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας στις κοινωνίες της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο ΣΥΝ χαιρετίζει την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, συγχαίρει τους συντελεστές της και καλεί τους πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά.

Είναι μεγάλη ευκαιρία αλλά και απαίτηση των καιρών να αλλάξει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Να τεθούν στο περιθώριο οι λογικές του εθνικισμού και της αντιπαράθεσης. Οι δεσμοί αλληλεγγύης και ειρηνικής συνεργασίας των λαών πρέπει επηρεάσουν τις διαθέσεις των κυβερνήσεων.

Η πρόταση του ΣΥΝ για δραστική και ισόρροπη μείωση των στρατιωτικών δαπανών και των εξοπλισμών, των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών καθώς και για την αποφυγή εκατέρωθεν προκλήσεων έχει προοπτική. Απευθύνεται και στις κυβερνήσεις και στους λαούς. Σηματοδοτεί μια διαφορετική αντίληψη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που μπορεί να στηριχτεί στην αλληλεγγύη των δύο λαών και στην αμοιβαία ασφάλεια.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου