Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/09/1999

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΝ στην σεισμόπληκτη περιοχή του Μενιδίου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος, μαζί με το Νομαρχιακό Σύμβουλο Αν.Αττικής Θεοδ. Γκοτσόπουλο και κλιμάκιο του ΣΥΝ επισκέφθηκε την σεισμόπληκτη περιοχή του Μενιδίου, τους καταυλισμούς του στρατοπέδου Καποτά, τον καταυλισμό του Αγ.Πέτρου και του Σωτήρος.

Eνημερώθηκαν για την έκταση των προβλημάτων, για την πορεία οργάνωσης της ζωής στους καταυλισμούς, για την απουσία συντονισμού και την έλλειψη οργάνωσης στην ολοκλήρωση των αυτοψιών, την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή του επιδόματος των 200.000 δρχ.

Μετά την ενημέρωσή του και την επίσκεψη στους καταυλισμούς, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Χιλιάδες άνθρωποι, μετά το σοκ της καταστροφής από τον σεισμό, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Γολγοθά της γραφειοκρατίας, της έλλειψης συντονισμού και της αδυναμίας της πολιτείας να καλύψει με τρόπο αξιόπιστο και αποτελεσματικό τις άμεσες ανάγκες τους.

Εχουν περάσει πάνω από δέκα ημέρες και ακόμη δεν έχουν μοιρασθεί σκηνές σε όλους, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της αυτοψίας και της καταγραφής, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για την καταβολή του βοηθήματος, ενώ μόλις σήμερα η κυβέρνηση ανακοινώνει το κυβερνητικό συντονιστικό όργανο και τους επικεφαλής των τομέων εργασίας.

Τα κυβερνητικά στελέχη δεν θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένα ούτε να εφησυχάζουν εξαγγέλλοντας σχέδια και χρονοδιαγράμματα.

Εδώ στο Μενίδι είναι χιλιάδες οι δικαιούχοι. Υπάρχει μόνο ένας υπόλογος. Οσοι υπάλληλοι δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν επαρκούν για να καλύψουν τις χιλιάδες των προβλημάτων και περιπτώσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει τούτη την ώρα χάος και δυσφορία.

Αυτά που ανακοινώνουν οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες αργούν να φτάσουν σ' εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

Να έρθουν εδώ και να δουν ότι ακόμη πολλά μένουν στα λόγια και λιγότερα γίνονται στα έργα. Οτι οι διαδικασίες θέλουν επιτάχυνση κι απλούστευση. Να υπάρξει νοοτροπία έκτακτης ανάγκης κι όχι γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης και πολιτικο-διοικητικών ανταγωνισμών, ακόμα και μεταξύ υπουργών, ώστε ο χειμώνας να μην βρει κανέναν στη σκηνή ούτε να παγιωθεί ως μόνιμη λύση ο καταυλισμός και τα κοντέϊνερς".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου