Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/09/1999

Εναρξη του νέου σχολικού έτους

Στα σχολεία του ΔήμουΠεριστερίου βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝΝ.Κωνσταντόπουλος και συμμετείχε στις τελετέςέναρξης για το νέο σχολικό έτος

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Δημητρακόπουλο, επισκέφθηκαν τα σχολικά συγκροτήματα του 1ου και 3ου Γυμνασίων και Λυκείων του Περιστερίου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

"Εύχομαι στα παιδιά καλή χρονιά. Στις οικογένειές τους, στους δασκάλους τους και στους ίδιους τους μαθητές δύναμη, γιατί όλοι μαζί έχουν να παλέψουν για πολλά προβλήματα.

Χρειάζεται διαρκής αγώνας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για μια πραγματική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, για ένα σύγχρονο δημόσιο ελληνικό σχολείο, για μια παιδεία που θα διαμορφώνει ανθρώπινες αξίες, κοινωνικές αξίες, που θα δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στη γνώση και την κατάρτιση, για ν' ανοίξουν τα παιδιά δρόμους προκοπής.

Εχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό. Χρειάζονται την στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας, με άμεσο τρόπο.

Είναι ανάγκη αυτά τα παιδιά να παλέψουν τη ζωή με υπευθυνότητα και αισιοδοξία, γιατί είναι γενιές που θα ζήσουν την πρόκληση και τα προβλήματα του 21ου αιώνα. Πρέπει να πετύχουν τα παιδιά όλα εκείνα που δεν πετύχαμε εμείς. Πρέπει να αντισταθούν στις εκφυλιστικές διεργασίες που κάνουν την κοινωνία μάζα και μετατρέπουν τον άνθρωπο σε παθητικό θεατή, σε οπαδό και καταναλωτή. Να σταθούμε στα παιδιά μας. Είναι όμορφη γενιά κι είναι το μέλλον του τόπου.

Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι δημιουργική χρονιά για την ελληνική εκπαίδευση. Στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς αισιοδοξία και ευθύνη".

Για τα κλειστά σχολεία λόγω των καταστροφών

"Είναι τραυματική η εμπειρία για τα παιδιά, είναι δοκιμασία για τις οικογένειες και είναι μεγάλη η ευθύνη της πολιτείας, η οποία ακόμα δεν έχει καλύψει τις ανάγκες από τον καταστροφικό σεισμό, ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει τα στηρίγματα ζωής που χρειάζεται η κοινωνία για να σταθεί στα πόδια της.

Ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, η πολιτεία είχε χρέος κι ευθύνη να δώσει λύσεις κατά προτεραιότητα, για να μην τους επιφυλάξει τη σημερινή οδυνηρή και τραυματική εμπειρία.

Ο πανικός του σεισμού, η αίσθηση της καταστροφής και το αίσθημα ανασφάλειας είναι ό,τι χειρότερο για την τρυφερή ηλικία των αγοριών και των κοριτσιών μας, ό,τι χειρότερο για την ψυχολογία και τη διάθεση της κοινής γνώμης".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου