Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/07/2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τον πρέσβη του Βιετνάμ

Με τον πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα, κ. Μπιν Βου, συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βιτναμέζου πρέσβη συμμετείχαν η  Δέσποινα Χαραλαμπίδου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ομάδας φιλίας της Βουλής, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος, ο Στράτος Κερσανίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου  και ο Γιάννης Γρηγοριάδης μέλος της γραμματείας του τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα με τον πρέσβη του Βιετνάμ να εκφράζει τη χαρά του και την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό. Στη συνέχεια ο κ. Μπιν Βου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του. Μίλησε για τις ξένες επενδύσεις που γίνονται στο Βιετνάμ, οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη αλλά και στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των συμπατριωτών του, αλλά τόνισε πως βασικοί, στρατηγικοί τομείς της οικονομίας παραμένουν υπό τον έλεγχο του κράτους. Βασικός σκοπός αυτής της πολιτικής είναι παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη να διατηρηθεί κοινωνική ισορροπία και η ισόρροπη γεωγραφική ανάπτυξη.

Το Βιετνάμ βρίσκεται σήμερα σε μία μεταβατική περίοδο και ακολουθεί, σύμφωνα με τον κ. Μπιν Βου τη Νέα Οικονομική Πολιτική, όπως την εφάρμοσε ο Λένιν στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης στη Ρωσία. Κι όλα αυτά με ορίζοντα πάντα το σοσιαλισμό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρέσβης του Βιετνάμ στάθηκε ιδιαίτερα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες είναι προς όφελος  των δύο λαών. Αναφέρθηκε επίσης στις αδελφικές σχέσεις του κυβερνώντος Κομουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, και αφού ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που επέδειξε στο βιετναμέζικο λαό κατά το παρελθόν στον αγώνα του για ανεξαρτησία, αναφέρθηκε στον πρώτο πρόεδρο της χώρας, Χο Τσι Μινχ και στη σχέση του με την Ελλάδα. Ο Χο Τσι Μινχ στα νεανικά του χρόνια υπηρέτησε στις τάξεις του γαλλικού στρατού κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε βρέθηκε μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα στην Έδεσσα, Βοδενά όπως τη θυμόταν με το παλιό της όνομα, την πόλη των νερών και των κερασιών, όπως την αποκαλούσε.

Στη συνέχεια ο κ. Μπιν Βου με τη συνοδεία της βουλευτού Δέσποινας Χαραλαμπίδου, επισκέφθηκε τα συμμαχικά νεκροταφεία Ζεϊτελνίκ στην οδό Λαγκάδα, όπου είναι θαμμένοι 43 Βιετναμέζοι.

To Γραφείο Τύπου