Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/07/2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους εκβιασμούς της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης

Η κυβέρνηση τρέχει ασθμαίνοντας για να υλοποιήσει και την τελευταία υποσημείωση των απαιτήσεων της τρόικας. Οι συνεχιζόμενοι εκβιασμοί και τα καψόνια για την καταβολή των δόσεων πάνε γάντι με το success story της κυβέρνησης της κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης.

Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι όμως ένα απλό καψόνι απέναντι στην κοινωνία. Είναι η συνέχιση του πολέμου που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στα δικαιώματα και τη δημοκρατία, αλλά και σε κάθε προοπτική της χώρας για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη. Κάθε νέα δόση και κάθε νέος εκβιασμός συνεπάγονται ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για τον ελληνικό λαό, μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία και φτώχεια.

Στον αντίποδα της μνημονιακής πολιτικής της ισοπέδωσης, η ακύρωση της πολιτικής λιτότητας και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την επανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξης αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

To Γραφείο Τύπου