Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/07/2013

Συνέντευξη του Δ. Παπαδημούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό ''105.5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ''

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «105.5 Στο Κόκκινο» (Γ.Ανανδρανιστάκης - Γ.Πετρίδης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η εικόνα με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και του Taxis Net είναι τραγική. Εκτός του ότι θυμίζει Μπανανία -η Τρόικα αποφασίζει ακόμη και για θέματα τεχνικών χειρισμών, όπως είναι η παράταση στην υποβολή των δηλώσεων- υπάρχει και η άλλη πλευρά: το τρομακτικό έλλειμμα εκσυγχρονισμού και οργάνωσης του κράτους. Έχουμε μια τρύπια και διαλυμένη φορολογική διοίκηση, παρότι τα τελευταία χρόνια όλοι οι πρωθυπουργοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκλέγονταν με την υπόσχεση για επανίδρυση, εκσυγχρονισμό και μεταρρυθμίσεις. Το τελικό δε αποτέλεσμα είναι, βασικά, ταξικό. Τα στοιχεία για το 2011 δείχνουν ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι είχαν μείωση εισοδημάτων 18% και φορολογική επιβάρυνση 52%. Την ίδια στιγμή που υπάρχει η άλλη Ελλάδα που φοροδιαφεύγει και φορο-απαλλάσσεται -χθες διαβάσαμε ότι ο κ.Ρέστης ξέχασε να δηλώσει 251 off shore με τις οποίες είναι διασυνδεδεμένος, το ίδιο πρόσωπο που μας έλεγε «αν με βρείτε, φορολογήστε με». 

Το πελατειακό κράτος, η διαπλοκή και ο σκληρός αυταρχισμός είναι όψεις του ίδιου νομίσματος

Αρκετές από τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεγάλες δουλειές, τις αναθέσεις έργων, προμηθειών κλπ γίνονται με τέτοιους κανόνες που δεν έχουν καμία σχέση με τον υγιή ανταγωνισμό και τη στοιχειώδη τήρηση της αστικής νομιμότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα -για το οποίο έχω καταθέσει πρόσφατα και σχετική ερώτηση στη Βουλή- το δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο ο κ. Λουρόπουλος,  ο εκ Καλαμάτας ορμώμενος διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΠΑΠ αποκαλύπτει ότι δέχτηκε απειλές από τον Δ. Μελισσανίδη του τύπου «εάν τολμήσεις να υπογράψεις τη συμφωνία με την Intralot και τα λαχεία θα σου πάρω το κεφάλι». Ο δε Γκίκας Μάναλης, εκκαθαριστής της ΕΡΤ και επίσης Καλαματιανός, πριν αναλάβει αυτό το πόστο με εντολή Σαμαρά, ήταν οικονομικός διευθυντής της τράπεζας FBB, συμφερόντων Ρέστη, που ελέγχεται για τα θαλασσοδάνεια και το καλό κομμάτι της απορροφήθηκε από την Εθνική Τράπεζα, με επικεφαλής τον επίσης εκ Καλαμάτας ορμώμενο κ. Τουρκολιά. Το πελατειακό κράτος, η διαπλοκή και ο σκληρός αυταρχισμός είναι όψεις του ίδιου νομίσματος.

Δίπλα στο δυνατό «όχι» στην μνημονιακή πολιτική να υπάρχει η εναλλακτική μας πρόταση

Τα μέλη της δικομματικής κυβέρνησης είναι συμβασιούχοι ορισμένου έργου και χρόνου. Ξέρουν κι αυτοί, παρότι ισχυρίζονται το αντίθετο, ότι με την πολιτική τους μας πάνε από το κακό στο χειρότερο και γιʼ αυτό βιάζονται να ολοκληρώσουν το πλάνο απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεων, συρρίκνωσης της δημόσιας παιδείας και υγείας. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, πρέπει κι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ να χωνέψουμε ότι δεν θα πέσουν από μόνοι τους, χρειάζεται να σπρώξουμε κι εμείς περισσότερο, όχι μόνο κινηματικά αλλά και προγραμματικά. Πρέπει να επιταχύνουμε την ολοκλήρωση του δικού μας εκλογικού-κυβερνητικού προγράμματος και την οργάνωση της εξωστρεφούς μας δράσης. Το Συνέδριο ήταν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά: πρόγραμμα, μαζικοποίηση του κόμματος έτσι ώστε να εκφράζουμε όχι το 4% αλλά το λαϊκό ρεύμα του 27%, εξωστρέφεια και να μιλάμε παντού τη γλώσσα των προβλημάτων και των λύσεων. Δίπλα στο δυνατό «όχι» στην μνημονιακή πολιτική να υπάρχει η εναλλακτική μας πρόταση που θα στηρίξει τον άνεργο, τον απελπισμένο, τον αποκλεισμένο. Ο κόσμος δεν περιμένει από εμάς λαγούς με πετραχήλια, δεν περιμένει να κάνουμε σοσιαλισμό αύριο, ζητά όμως επιτακτικά να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο.

To Γραφείο Τύπου