Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/07/2013

Συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της Τριφυλίας στα Φιλιατρά»

Συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της Τριφυλίας είχαν την Τρίτη το βράδυ στον Αγροτικό Σύλλογο των Φιλιατρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος και τα στελέχη της Ν.Ε. Καλογερόπουλος Μπάμπης, Μανέτας Ανδρέας και Τσουλάκος Βασίλης. Οι κτηνοτρόφοι ενημέρωσαν το βουλευτή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης και της εξαθλίωσης διότι η γαλακτοβιομηχανία ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΒΕΕ «ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ» με έδρα την Μανθυρέα Τρίπολης Αρκαδίας δεν τους πληρώνει εδώ και οκτώ μήνες.

Αποτέλεσμα της μη τήρησης των συμφωνιών που είχαν γίνει με τους κτηνοτρόφους είναι να τους χρωστάει πάνω από 100.000 ευρώ για το γάλα που είχε πάρει από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τα τέλη Απρίλιο του 2013 όταν και αναγκάστηκαν οι κτηνοτρόφοι να διακόψουν την παράδοση γάλατος στην εν λόγω γαλακτοβιομηχανία.

Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν από το βουλευτή να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πληρωθούν άμεσα. Ο Θανάσης Πετράκος δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Ήδη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή την οποία και επισυνάπτουμε καθώς επίσης θα ζητήσει συνάντηση με του Υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης στους οποίους θα θέσει το θέμα και θα ζητήσει την άμεση παρέμβασή τους για να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι.

To Γραφείο Τύπου