Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/09/1999

Συνάντηση ΣΥΝ με τα Προεδρεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Πρωτοβουλία τουΣΥΝ για την προώθηση της πρότασης περί αμοιβαίαςκαι ισόρροπης μείωσης των στρατιωτικών δαπανώνκαι των εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας:

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της Π.Γ., συναντήθηκαν σήμερα με τα Προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την πρωτοβουλία του Συνασπισμού να προωθηθεί η πρόταση περί αμοιβαίας και ισόρροπης μείωσης των στρατιωτικών δαπανών κι εξοπλισμών, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλος, της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσούκος και τα παριστάμενα μέλη των προεδρείων ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση του Προέδρου του ΣΥΝ και επεσήμαναν την ανάγκη συγκεκριμένων κινήσεων που θα προωθούν και θα αξιοποιούν το κλίμα αλληλεγγύης σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επεσήμανε ότι η πρόταση για ισόρροπη και αμοιβαία μείωση των στρατιωτικών δαπανών κι εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας μπορεί να αποτελέσει βήμα προσέγγισης, που θα βελτιώσει το κλίμα, θα κρίνει την αμοιβαία ειλικρίνεια, θα ενισχύσει την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και θα αποδεσμεύσει τεράστια κονδύλια για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, προς όφελος και των δύο λαών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, μετά τις συναντήσεις με ΚΕΔΚΕ, Σύνοδο Πρυτάνεων, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συναντηθεί με ΕΝΑΕ και ΕΣΗΕΑ στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΣΥΝ για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου