Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/09/1999

Συνάντηση ΣΥΝ με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Πρωτοβουλία τουΣΥΝ για την προώθηση της πρότασης περί αμοιβαίαςκαι ισόρροπης μείωσης των στρατιωτικών δαπανώνκαι των εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας:

Με τον Πρόεδρο κ. Ν.Κιάο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΣΥΝ για την προώθηση της πρότασης περί αμοιβαίας και ισόρροπης μείωσης των στρατιωτικών δαπανών και των εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε η ανάγκη προώθησης και στο πολιτικό επίπεδο του καλού κλίματος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των λαών και των πολιτών μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Επίσης τονίσθηκε ότι τα τεράστια ποσά με τα οποία οι δύο χώρες προβαίνουν ανά δεκαετία σε «αγορές του αιώνα» λείπουν από τα προγράμματα Ανάπτυξης και Κοινωνικής Στήριξης.

Τέλος στη συζήτηση υπογραμμίσθηκε η σημασία των παράλληλων πρωτοβουλιών μεταξύ κοινωνικών, επαγγελματικών και πολιτικών οργανώσεων για τη διαμόρφωση δεσμών συνεννόησης και αλληλεγγύης.

Στη συζήτηση επίσης αναζητήθηκαν και πρακτικοί τρόποι προώθησης προτάσεων και πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση κλίματος ειρήνης και συνύπαρξης.

To Γραφείο Τύπου