Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/07/2013

Συμπαράσταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στους απεργούς της ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. -- Η κυβέρνηση να ανακαλέσει τώρα τις απολύσεις

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλης Αλεξόπουλος, Ευγενία Ουζουνίδου και Θανάσης Πετράκος, καθώς και ο συντονιστής του Τμήματος Ενέργειας Νίκος Γεωργακάκης, παραβρέθηκαν στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. μπροστά στα γραφεία της εταιρείας (Θησέως 284).

Οι εργαζόμενοι  απεργούν ζητώντας την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους που απέλυσε αιφνιδιαστικά η εταιρεία καθώς και για να μπει φραγμός σε κάθε σκέψη νέας απόλυσης όπως φαίνεται να σχεδιάζουν η κυβέρνηση και η διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν στους συγκεντρωμένους απεργούς και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους για την ανάκληση των απολύσεων. Τόνισαν, μάλιστα, τις αντιφάσεις  της κυβέρνησης που λίγες μέρες μετά τις διθυραμβικές εξαγγελίες της για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν -αν υλοποιηθεί ο  αγωγός TAP που επέλεξε το κονσόρτσιουμ  του αζέρικου αέριου-  η Διοίκηση του Ομίλου των ΕΛΠΕ, στην οποία ανήκει η ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε., προχωράει σε απολύσεις, παρά το γεγονός ότι η ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. εξαγγέλθηκε ότι  αναλαμβάνει ως «υπεύθυνη για τη διαδικασία αδειοδότησης του έργου καθώς και για την εκπόνηση των τεχνικών μελετών, ώστε να ολοκληρωθεί η χάραξη του ελληνικού τμήματος του αγωγού».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι απολύσεις στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ με το αξιόλογο επιστημονικοτεχνικό δυναμικό αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά την υποκρισία της κυβέρνησης για το πως εννοεί την ανάπτυξη- που εδώ και καιρό κλείνει σε όλους τους τόνους-, αλλά και την «ανησυχία» της για την ανεργία για την οποία επίσης χύνει καθημερινά κροκοδείλια δάκρυα..

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρακολούθησαν επίσης την ομιλία του παραβρεθέντος προέδρου της Ομοσμονδίας του κλάδου κ.Ορφανού  που συμμετέχει στον συντονισμό του αγώνα των ομοσπονδιών,  του προέδρου του σωματείου της ΑΣΠΡΟΦΟΣ κ.Λάττα, του εκπροσώπου των εργαζομένων ΔΕΣΦΑ κ. Βεγίρη αλλά και των ίδιων των εργαζομένων της ΑΣΠΡΟΦΩΣ Α.Ε.

Με βάση μάλιστα αυτή την ενημέρωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν ότι δεν είναι δυνατόν διάφορες λανθασμένες επενδυτικές πολιτικές της Διοίκησης των ΕΛΠΕ να τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι χάνοντας τη δουλειά τους.

Τέλος, οι ίδιοι δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων και κάλεσαν τους απεργούς να συμμετάσχουν μαζικά στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής.  

To Γραφείο Τύπου