Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/07/2013

Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Σιβιτανίδειο Σχολή

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και Θοδωρής Δρίτσας επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τη Σιβιτανίδειο Σχολή και συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση διαμαρτυρίας και αγώνα των εκπαιδευτικών της Σχολής, εναντίον της κατάργησης δεκάδων ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης που προβλέπει το Σ/Ν που συζητείται στη Βουλή.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Α΄ Θεσσαλονίκης, Μέλος Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Εισηγητής στο συζητούμενο νομοσχέδιο για τα άρθρα που αφορούν στην τεχνική εκπαίδευση, και  Θοδωρής Δρίτσας, Α΄ Πειραιά και Νησιών επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί την Σιβιτανίδειο Σχολή όπου παρακολούθησαν και μίλησαν στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Σιβιτανιδείου Ιδρύματος.

Τριάντα μια από τις πενήντα δυο ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Σιβιτανιδείου καταργούνται. Αυτό σημαίνει ότι η Σχολή την επόμενη χρονιά θα λειτουργεί με 800 σπουδαστές λιγότερους ! Η ιστορική Σιβιτανίδειος απειλείται με ραγδαία υποβάθμιση.

Οι δυο βουλευτές, αφού άκουσαν την εισήγηση του Προέδρου της ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου κ. Μανώλη Τσαγκαράκη, απευθύνθηκαν προς τους εκπαιδευτικούς της Σχολής και αναφέρθηκαν στο συνολικό πλαίσιο των κυβερνητικών επιλογών. Υποταγή στις απαιτήσεις της «τρόικα» και βίαιη εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων δήθεν μεταρρυθμίσεων που μόνο σκοπό έχουν να ιδιωτικοποιήσουν την παιδεία και επί του προκειμένου την τεχνική εκπαίδευση. Όπως ακριβώς στοχεύουν και για την υγεία, την πρόνοια, τους στρατηγικούς παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Τόνισαν, επίσης, ότι πίσω από αυτές τις ρυθμίσεις του Σχεδίου Νόμου για την τεχνική εκπαίδευση υποκρύπτονται ιδιοτελείς σκοπιμότητες προσπορισμού οικονομικών ωφελημάτων σε επιχειρηματίες του κλάδου, γεγονός που πέραν της πολιτικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής διάστασης, γεννά και ζήτημα ανάγκης εισαγγελικής παρέμβασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης, καταδικάζει και αντιστέκεται στην πολιτική των απολύσεων, δηλώνει ότι δεν αποδέχεται καμία από αυτές τις απολύσεις και δεσμεύεται για την αποκατάσταση όσων θα απολυθούν εάν ψηφιστεί το Σχέδιο Νόμου. Ευελπιστεί τέλος ότι και το Διοικητικό Συμβούλιο της Σιβιτανιδείου Σχολής με Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα συμπαρασταθεί στον αγώνα των εκπαιδευτικών και όσο περνάει από το χέρι του δεν θα επιτρέψει την απαξίωση της Σχολής.

To Γραφείο Τύπου