Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/07/2013

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για το νέο πολυνομοσχεδίου και τις κινητοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης: Να σταματήσουμε το “success story” των μνημονίων

«Μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο πρωθυπουργός δήλωνε σε υψηλούς μάλιστα τόνους ότι δε θα παρθούν άλλα μέτρα εντός του 2013. Ήταν την ίδια περίοδο που η ΕΛΣΤΑΤ ακύρωνε περίτρανα τα λεγόμενα του κ. Στουρνάρα για μείωση της ανεργίας. Τέσσερις μήνες μετά ο κ. Σαμαράς ακυρώνεται για πολλοστή φορά και μάλιστα από τον ίδιο του τον εαυτό. Το «Δε θα παρθούν επιπλέον μέτρα το 2013» έγινε το μνημόνιο Νο4 και «όχι άλλα μέτρα μετά το Σεπτέμβριο».

Οι Κασσάνδρες, όπως μας χαρακτήρισε τότε, όχι μόνο δε διαψεύστηκαν αλλά δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς. Επιβεβαιωνόμαστε στο ότι έχουμε απέναντι μας την πιο επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση. Μικρή σημασία έχει αν σήμερα οι μνημονιακοί εταίροι είναι δυο αντί για τρεις. Συνεχίζουν τις πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής και της υποτέλειας.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την διάλυση και το ξήλωμα του δημόσιου τομέα; Πως μπορεί να περιγράψει κάποιος το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο; Τι άλλο πέρα από υποτέλεια είναι η πιστή υλοποίηση των επιταγών της τρόικας παρά τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις;

Αύριο και μεθαύριο κατατίθεται προς ψήφιση άλλο ένα πολυνομοσχέδιο με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως και τα προηγούμενα. Κατʼ επείγον, που διευρύνει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας, υπό τον εκβιασμό και την απειλή της μη εκταμίευσης της επόμενης δόσης, η οποία θα φτάνει τα 6,8 δις και σαφώς θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση παλιότερων τοκογλυφικών δανείων.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταργείται η Δημοτική Αστυνομία, η ειδικότητα των Σχολικών Φυλάκων, 46 ειδικότητες καθηγητών Τεχνικών Λυκείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει 8.500 απολύσεις και διαθεσιμότητες οι οποίες μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα φτάσουν τις 12.500. Ταυτόχρονα, γίνονται τροποποιήσεις στον τρόπο με τον οποίο θα συμφωνείται ο κατώτατος μισθός, την απελευθέρωση στο πλαφόν αποζημίωσης δημοσίων υπαλλήλων, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τους απολυμένους της ΕΡΤ και στη φορολογία η οποία προβλέπεται να είναι και 6 φορές υψηλότερη από πέρυσι.

Αυτό είναι το “success story” του κ. Σαμαρά και των Υπουργών του. Μνημόνια, κοινωνική καταστροφή, φτώχεια, ανεργία, υποτέλεια στην τρόικα και τους δανειστές. Τα μέτρα αυτά όχι μόνο δεν πρέπει να περάσουν, αλλά να αποτελέσουν την αρχή για ένα μεγάλο αγώνα όλης της κοινωνίας που θα ανοίξει το δρόμο για Πραγματική Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια και Εθνική Ανεξαρτησία.

Για όλους αυτούς τους λόγους να δώσουμε όλοι μας βροντερό παρόν τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης. Το success story του κ. Σαμαρά μπορούμε όλοι μαζί να το σταματήσουμε».

To Γραφείο Τύπου