Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/10/1999

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας την σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα την αναφορά στον ΣΥΝ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Ο κ. Σημίτης κατασκευάζει ένα ανύπαρκτο μέτωπο της αριστεράς με την Νέα Δημοκρατία και καταφεύγει στην κινδυνολογία και τα πλαστά διλήμματα για να κρύψει ότι μέσα από τη δεξιόστροφη κυβερνητική πολιτική του, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον ουσιαστικές διαφορές από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Πρωθυπουργός, με μια καθαρά προεκλογική ομιλία, επιλέγει την οξύτητα και τις μετωπικές επιθέσεις στον Συνασπισμό, και ευρύτερα στην αριστερά, γιατί φοβάται ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής διαμαρτυρίας για την μονόπλευρα άδικη κυβερνητική πολιτική, που πιέζει τους κοινωνικά ασθενέστερους και φουντώνει την ανεργία.

Ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης αναβίωσης μιας τεχνητής δικομματικής πόλωσης ρετρό και των κλιμακούμενων επιθέσεων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι η αριστερά. Η γενικόλογη και κενή πολιτικού περιεχομένου αντιδεξιά ρητορεία του, αποτελεί απλώς επικοινωνιακό τρυκ και προπαγανδιστικό προπέτασμα καπνού.

To Γραφείο Τύπου