Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/07/2013

Δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, Βουλευτή και Υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ: Νέος κύκλος θεσμικής βαρβαρότητας

Ο νέος κύκλος της εργασιακής βαρβαρότητας έχει ήδη αρχίσει. Η επίθεση κατά του «εχθρού»-ελληνικού λαού από κυβέρνηση και Τρόικα είναι σε εξέλιξη.

Η κατάργηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων που θα εκτινάξει την ανεργία σε ποσοστό πάνω από 30%, η νέα μείωση του κατώτατου μισθού, οι μαζικές απολύσεις στις Τράπεζες, η διαθεσιμότητα ακόμη και υψηλής εξειδίκευσης προσωπικού, η δήθεν αξιολόγηση που αναζητά υπεράριθμους προς απόλυση, η κατάργηση ευαίσθητων Κοινωνικών Υπηρεσιών, Δημοσίων Φορέων και οργανικών θέσεων με ΠΔ, αποκαλύπτουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας είναι η εξαθλίωση και η λεηλασία του ελληνικού λαού και όχι η σωτηρία του. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και όχι του περήφανου λαού που τους εξέλεξε.

Η νέα πιο σκληρή επίθεση δεν θα περάσει. Ο λαός θα βάλει τέλος στο Μνημόνιο. Θα βάλει τέλος στο σχέδιο αφανισμού του. Το φθινόπωρο της ανατροπής, μετά τη βαρβαρότητα του τελευταίου μνημονιακού θέρους, είναι κοντά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, σε νέα καθήκοντα και υψηλή ευθύνη θα δώσει ελπίδα και όραμα στον λαό μας. Οι εκλογές, η νωπή εντολή, η κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι η μόνη διέξοδος στο βαθύ σκοτάδι του Μνημονίου.

Η μεγάλη πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά είναι να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής και ο καταλύτης των εξελίξεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και όχι οι κοινωνιοκτόνες και καταστροφικές μνημονιακές δυνάμεις.

To Γραφείο Τύπου