Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/10/1999

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού για το Videolotto

"Μετά την άτακτη υποχώρηση του κ.πρωθυπουργού, το VIDEOLOTTO έφυγε, αλλά η νοσηρή διαπλοκή και η υπερσυγκέντρωση εξουσίας ζουν και βασιλεύουν.

Ο κ. Σημίτης μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με διάτρητα επιχειρήματα και προσχήματα. Θα ήταν προτιμότερο να αναλάβει την ευθύνη της επίμονης άρνησης, επί τρία χρόνια, να δεχτεί την πρόταση του ΣΥΝ για ανεξάρτητες διοικητικές αρχές ελέγχου και διαφάνειας.

Τώρα είναι η ώρα για μια μεγαλύτερη θεσμική διαρθρωτική θωράκιση της δημοκρατίας, εναντίον της υπερσυγκέντρωσης εξουσίας και της διαπλοκής που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή και αιχμαλωτίζουν το πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι κεντρικό πολιτικό, ηθικό και κοινωνικό πρόβλημα .

Συγκεκριμένα προτείνω:

α) την καθιέρωση ισχυρών ασυμβίβαστων, έτσι ώστε όσοι κατέχουν ΜΜΕ να απαγορεύεται να είναι προμηθευτές ή συνέταιροι του Δημοσίου σε συμβάσεις και προγράμματα

β) να ζητηθούν αμέσως τα παράνομα μηχανήματα του ηλεκτρονικού τζόγου και να προχωρήσει η ουσιαστική φορολόγηση των ΚΑΖΙΝΟ.

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ είναι συνυπεύθυνοι για την ισχυροποίηση της διαπλοκής. Aντί να ανταλλάσσουν, λοιπόν, άσφαιρα πυρά στον βωμό μιας προεκλογικής δικομματικής πόλωσης, οφείλουν να απαντήσουν επί της ουσίας στη συγκεκριμένη πρόταση του ΣΥΝ . Και κάποιοι, επιτέλους, οφείλουν να παραιτηθούν, ώστε κάποτε να υπάρξει και λίγη ευθιξία".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου