Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/08/2013

Τμήμα ΕΒΕ ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για ΟΑΕΕ

Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί τον πνεύμονα της πραγματικής οικονομίας. Όχι στην «εισφορολαίλαπα», όχι στην διάλυση των τοπικών αγορών.

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής των Τρικάλων έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Ο εμπορικός κόσμος των Τρικάλων βρίσκεται σε αδιέξοδο από τις νέες σχεδιαζόμενες επιβαρύνσεις και κατασχέσεις που δρομολογεί η Κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή η αγορά ασφυκτιά από την φορολαίλαπα και την ύφεση. Τα νέα απαράδεκτα μέτρα, με κατασχέσεις fast track και με τις συνεχείς υπέρογκες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές θα δώσουν την χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στις πολυεθνικές εταιρίες και διαλύοντας τις μικρές τοπικές αγορές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται δίπλα στις δοκιμαζόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δεσμεύεται για μια αναπτυξιακή πολιτική, η οποία θα στηρίζει την οικονομία της εγγύτητας και των κοινωνικών αναγκών. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει πέντε άμεσα μέτρα, τα οποία θα ανακουφίσουν τον εμπορικό κόσμο.

1.     Νέα ρύθμιση οφειλών και πάγωμα παλαιών έως το 2014 αρχικά, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

2.    Δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας.

3.    Αποποινικοποίηση και κατάργηση του Μεταξικού νόμου που επιβάλλει προσωποκράτηση για ίδια χρέη.

4.    Δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης για όσους χρωστούν έως 40.000.

5.    Ολοκληρωμένο σχέδιο χρηματοδότησης για επαρκή βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων και παροχών υγείας.

Τμήμα ΕΒΕ ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων