Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/04/2005

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στη Ραμάλα με τον Αμπντάλα

Την κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων συζήτησε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Αμπντάλα Αμπντάλα το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και του Τμ. Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Μάκης Κοψίδης ο οποίος επισκέπτεται την Παλαιστίνη και το Ισραήλ συμμετέχοντας σε 12μελή αποστολή του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς και της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η πώληση ή η μακρόχρονη μίσθωση παλαιστινιακών εδαφών από το Πατριαρχείο, αν αποδειχθεί, υπογράμμισε ο Α..Αμπντάλα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού»,

Ο Α.Αμπντάλα τόνισε ότι η Παλαιστινιακή αρχή λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να θιγούν τα παλαιστινιακά συμφέροντα δια της μεταβιβάσεως εδαφών στους Ισραηλινούς καθώς και ότι θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους αν αποδειχθεί ότι η πώληση ή μακρόχρονη μίσθωση έχει πραγματικά συμβεί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα εν λόγω εδάφη, εντός ή εκτός της Ιερουσαλήμ, αποτελούν στρατηγικά σημεία για το κράτος του Ισραήλ το οποίο τα χρησιμοποιεί για να επεκτείνει το σύγχρονο τείχος του αίσχους και να στήσει τα σημεία ελέγχου (check-points) όπως στη Βηθλεέμ.

Ο Μ.Κοψίδης επισήμανε την αλληλεγγύη του ΣΥΝ στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού προσθέτοντας ότι ο ΣΥΝ συμμερίζεται τις ευαισθησίες και ανησυχίες των Παλαιστινίων για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το Πατριαρχείο.

Συνάντηση είχε ο Μ.Κοψίδης και με την Γεν. Πρόξενο της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ κα Ουρ.Σουρανή.

Η δωδεκαμελής αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς όπου συμμετέχουν οι Ευρωβουλευτές Λουίζα Μοργκαντίνι της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας και Tobias Pflόger του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας αλλά και στελέχη αριστερών κομμάτων από τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα, επισκέπτεται μετά τη Ραμάλα τη Χεβρώνα, τη Γάζα και Ισραηλινά αριστερά κόμματα στο Τελ Αβίβ.

To Γραφείο Τύπου