Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
01/11/1999

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού

Ανακοίνωση τηςΠολιτικής Γραμματείας του ΣυνασπισμούΟι πρωτοβουλίες του ΣΥΝ για το επόμενο διάστημα

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ συνεδρίασε σήμερα με αντικείμενο την πορεία των πολιτικών εξελίξεων και αποφάσισε μία δέσμη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών του ΣΥΝ στο επόμενο διάστημα:

Εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία της τριήμερης επίσκεψης του ΣΥΝ στην Τουρκία και αποφασίστηκε να υπάρξει συνέχεια των πρωτοβουλιών σε αυτή την κατεύθυνση. Για τα αποτελέσματα της επίσκεψης αποφασίστηκε να υπάρξει ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ.

Η Π.Γ. του ΣΥΝ αποφάσισε επίσης την ανάληψη πρωτοβουλίας προς το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ για συντονισμό δράσης μέσα κι έξω από τη Βουλή για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Αύριο θα αποσταλεί σχετική επιστολή του Νίκου Κωνσταντόπουλου προς την Αλέκα Παπαρήγα και τον Δημήτρη Τσοβόλα.

Η Π.Γ. του ΣΥΝ αποφάσισε επίσης την προώθηση, με νέες πρωτοβουλίες και προτάσεις, της πολιτικής αρχών που σταθερά ακολουθεί ο ΣΥΝ για την εξυγίανση του δημόσιου βίου. Ο ΣΥΝ θα επιμείνει στην ανάγκη αποτελεσματικών θεσμών διαφάνειας και ελέγχου στις σχέσεις πολιτικής εξουσίας, οικονομίας και ΜΜΕ, καθώς και στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, τονίζοντας τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για την κατάσταση που επικρατεί.

Αποφασίστηκε επίσης να οργανωθεί στις 8 Νοεμβρίου συνέντευξη Τύπου από τους Νίκο Κωνσταντόπουλο και Λεωνίδα Κύρκο για την παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΝ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η Π.Γ. αποφάσισε τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΣΥΝ για την προετοιμασία της εκλογικής μάχης στις 15 και 16 Ιανουαρίου του 2000. Η Κεντρική Επιτροπή του που θα συζητήσει και θα εγκρίνει το σχέδιο Εκλογικής Διακήρυξης του ΣΥΝ θα συνεδριάσει στις 27 και 28 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της ολόπλευρης προετοιμασίας του ΣΥΝ για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές η Π.Γ. προωθεί πρόγραμμα Πανελλαδικής Πολιτικής Εξόρμησης για την ισχυροποίηση του ΣΥΝ.

Η Π.Γ., τέλος αποφάσισε την οργάνωση πολιτικής συγκέντρωσης στην Αθήνα, με ομιλητή τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, την επόμενη Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο θέατρο "Γκλόρια".

To Γραφείο Τύπου