Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/08/2013

Δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Οι διαθεσιμότητες οδηγούν σε απολύσεις

Παρά την παταγώδη αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα (χρέος, ύφεση, ανεργία κ.λπ.), η κυβέρνηση των Μνημονίων και η Τριαρχία των δανειστών συνεχίζουν ακάθεκτες τον ακρωτηριασμό του κράτους, την διάλυση των Κοινωνικών Υπηρεσιών, την υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αφαίμαξη μισθών και εισοδημάτων. Ήδη προετοιμάζουν ένα μεγάλο «κούρεμα» στις συντάξεις, αφού τα Ασφαλιστικά Ταμεία οδηγούνται σε πλήρη αδυναμία παροχής των συντάξεων.

Όσοι εργάζονται ακόμη στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τις ΔΕΚΟ, δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες, αφού πλέον οι επικεφαλής των Δήμων και των Υπηρεσιών, καθώς και οι Δήμαρχοι, τους έχουν ενημερώσει για τις προβλέψεις του Μνημονίου που έχει προγράψει την τύχη των περισσότερων.

Ο εκ των εκπροσώπων της Τριαρχίας των δανειστών Ματίας Μορς έχει μιλήσει για την αδυναμία του Δημοσίου να πληρώσει πάνω από 400.000-450.000 δημοσίους λειτουργούς, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, των Σωμάτων Ασφαλείας, των κληρικών, των αιρετών, των μετακλητών, των εκπαιδευτικών, του προσωπικού του ΕΣΥ κ.λπ.

Επομένως, οι μισοί από τους υπηρετούντες τα επόμενα χρόνια θα χάσουν τη δουλειά τους, οι δε άλλοι μισοί, με μισθό από 500-600 ευρώ, δεν θα έχουν παρά να προσδοκούν μοιραία σε σύνταξη 360 ευρώ, αφού μόνο αυτά θα εγγυάται το κράτος μετά την 1-1-2015 με τον ν. 3863/2010.

Συνεπώς, η μόνη λύση για να διατηρήσει το κρατικό μόρφωμα την ύπαρξη και αποστολή του, αλλά και όλοι οι ακόμη εργαζόμενοι την εργασία τους, είναι η άμεση ανατροπή των Μνημονίων, η άμεση διακοπή της υλοποίησής τους, με τον συντονισμένο αγώνα όλων. Και αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ο επανασχεδιασμός του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης από τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση ευρύτερης κοινωνικής νομιμοποίησης της Αριστεράς, σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας και του λαού μας.-

To Γραφείο Τύπου