Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
03/11/1999

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού

Ο ΣΥΝ με αφορμή την επίσκεψη Κλίντον υποστήριξε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να πραγματοποιηθούν τις ημέρες της παρουσίας του στη χώρα μας ενωτικές ειρηνικές παλλαϊκές εκδηλώσεις, τις οποίες θα συνδιοργάνωναν οι πολιτικές νεολαίες, καθώς και άλλοι φορείς για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και την αντίθεσή τους στην αμερικανική πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΝ στήριξε την πρόταση των 55 αγωνιστών της "γενιάς του Πολυτεχνείου" και πολιτικών νεολαιών για να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία του Πολυτεχνείου τις μέρες που θα βρίσκεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην Αθήνα, ώστε να αποκτήσει ακόμα πιο επίκαιρη σημασία ο εορτασμός του "Πολυτεχνείου" και να πάρει, όσο το δυνατόν ευρύτερες διαστάσεις η αντίθεση του ελληνικού λαού στις επιλογές της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή μας.

Δυστυχώς, με ευθύνη άλλων πολιτικών δυνάμεων οι εύλογες ενωτικές αυτές προσπάθειές μας δεν έγινε δυνατόν να καρποφορήσουν και επελέγησαν μονομερείς λογικές μονοπώλησης και καταγραφής.

Κατόπιν τούτων η Π.Γ., του ΣΥΝ αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία της νεολαίας του ΣΥΝ, άλλων πολιτικών νεολαιών, κοινωνικών φορέων και προσωπικοτήτων για να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/11, ημέρα άφιξης του Κλίντον στην Ελλάδα, συγκέντρωση έξω από το Πολυτεχνείο στις 4 μ.μ. και στη συνέχεια πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΝ, τους νέους και τις νέες, να δώσουν μαζικά και μαχητικά το "παρών" στη συγκέντρωση και την πορεία. Να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στους αμερικανικούς σχεδιασμούς και σε επιλογές που υποτάσσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας στις αμερικανικές προτεραιότητες. Να διαδηλώσουν τη θέλησή τους για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Για να υπερισχύσουν στην περιοχή μας οι κανόνες του διεθνούς δικαίου και της συνεργασίας, για Βαλκάνια της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνανάπτυξης, χωρίς επιδιαιτησίες και ξένες πολιτικοστρατιωτικές επεμβάσεις.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου