Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
03/11/1999

Συνάντηση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΝ Φ.Κουβέλη και του ΚΚΕ Ορ.Κολοζώφ

Συνάντηση μεταξύ τωνκοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΝ Φ.Κουβέληκαι του ΚΚΕ Ορ.Κολοζώφ πραγματοποιήθηκε σήμεραστη Βουλή και είχε ως αντικείμενο τον συντονισμόδράσης μέσα και έξω από τη Βουλή για τηνκαθιέρωση της απλής αναλογικής

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Ορέστης Κολοζώφ: Σε απάντηση της επιστολής του κ. Κωνσταντόπουλου ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΝ για να διευκρινιστούν ορισμένα ζητήματα. Με την ευκαιρία ανταλλάξαμε ορισμένες πρώτες σκέψεις για τις δυνατότητες που υπάρχουν να παρθούν ορισμένες πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Η προσπάθειά μας αυτή θα έχει συνέχεια. Ο κ.Κουβέλης θα έχει συναντήσεις και με το ΔΗΚΚΙ και με άλλους κοινοβουλευτικούς παράγοντες που ενδιαφέρονται για το ζήτημα της απλής αναλογικής.

Φώτης Κουβέλης: Οπως τόνισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κ. Κολοζώφ είχαμε μία γόνιμη συζήτηση και υπήρξαν οι αναγκαίες διευκρινίσεις. Θα έχουμε επαφές και με άλλους βουλευτές και βεβαιότατα η πρώτη μας φροντίδα είναι να δούμε τον εκπρόσωπο του ΔΗΚΚΙ.

Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει ότι μπορούμε να έχουμε την κοινοβουλευτική μας δραστηριότητα αναφορικά με την υπόθεση της απλής αναλογικής, καταθέτοντας μία πρόταση νόμου και διεκδικώντας να υιοθετηθεί και να στηριχτεί από όσους γίνεται περισσότερους βουλευτές. Πιστεύουμε και οι δύο ότι η απλή αναλογική δεν είναι απλώς ένα εκλογικό σύστημα που καταγράφει με γνήσιο και άδολο τρόπο τους πολιτικοκοινωνικούς συσχετισμούς, αλλά είναι ένα βασικό μέγεθος της πολιτικής ζωής του τόπου που έχει άμεση σχέση με τη λαϊκή κυριαρχία.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα παλέψουμε και επιφυλασσόμαστε να προσδιορίσουμε ακριβέστερα τους επόμενους στόχους μας. Προς το παρόν, μαζί με το ΔΗΚΚΙ, αλλά και με άλλους βουλευτές θα αναζητήσουμε τη συμπόρευση για την απλή αναλογική.

To Γραφείο Τύπου