Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/08/2013

Συναντήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή και Γ. Ζερδελή με τις πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων για τα προβλήματα άμεσης προτεραιότητας που αντιμετωπίζει το νησί της Λήμνου

Την Τετάρτη 28/8/2013 με πρωτοβουλία  του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Ζερδελή πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλο, τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Α. Μπούσιο, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα άμεσης προτεραιότητας που αντιμετωπίζει το νησί της Λήμνου. Στις εν λόγω συναντήσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Σ. Βαρελτζής.

Οι συναντήσεις έρχονται σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Λήμνο το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπου οι τοπικοί φορείς εξέθεσαν τον βαθύτατο προβληματισμό τους για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί,  όπως  το ακτοπλοϊκό, το Νοσοκομείο της Λήμνου, η κατάργηση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α), το επικείμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. κ.ά. 

Στη συνάντηση με το Διοικητή του ΙΚΑ συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την απουσία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.ΠΑ) στη Λήμνο. Ο κ. Σπυρόπουλος δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα έχει αίσια έκβαση και προς τούτο ανέλαβε την ευθύνη να ενημερώσει και  επισήμως τη Δημοτική Αρχή.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας συζητήθηκε το ζήτημα της αποδέσμευσης του νοσοκομείου Λήμνου από το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να επαναρυθμιστεί το εν λόγω ζήτημα με προσεχή νομοθετική ρύθμιση ώστε το νοσοκομείο Λήμνου να επανέλθει στο διοικητικό, οικονομικό και νομικό καθεστώς στην εποχή προ των ρυθμίσεων του Υπουργού Λοβέρδου.

Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται με το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Λήμνου. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Θεοχάρης αναγνώρισε ότι θα έπρεπε πράγματι η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. να παραμείνει στη Λήμνο, επικαλέστηκε όμως τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Ωστόσο υπήρξε δέσμευση για τη διατήρηση επί τόπου ικανού αριθμού υπαλλήλων και για τη λειτουργία ταμειακής υπηρεσίας, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε μετακίνηση των φορολογούμενων πολιτών της Λήμνου.

Στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας συζητήθηκε το μείζον πρόβλημα της ασταθούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το νησί της Λήμνου. Για το ζήτημα αυτό ο Δήμαρχος Λήμνου ενημέρωσε διεξοδικά για τις καθυστερήσεις των πλοίων που παρατηρηθήκαν το φετινό καλοκαίρι και τις επιπτώσεις που δημιούργησε η εν λόγω κατάσταση στον τουρισμό. 

Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι η Λήμνος τα τελευταία χρονιά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης και δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας αναδιοργάνωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστούν τα ειδικότερα προβλήματα της Λήμνου. Παράλληλα εξεταστήκαν και αλλά ζητήματα όπως οι λιμενικές υποδομές του νησιού, η υλοποίηση έργων, η προσέλκυση κρουαζιέρας και το ζήτημα αντιμετώπισης του προβλήματος των παράνομων μεταναστών με τη συστηματική συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και της αυτοδιοίκησης. Τέλος, εξετάστηκαν εναλλακτικές χρήσεις των λιμενικών υποδομών για την υλοποίηση του έργου τού νέου λιμανιού του Αγίου Ευστρατίου, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των λιμενικών υποδομών της Λήμνου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι η νησιωτική περιφέρεια, η οποία διαδραματίζει ρόλο εθνικής σημασίας και αντιμετωπίζει ειδικά προβλήματα, δεν επιτρέπεται να αφεθεί στην τύχη της και τόνισαν την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στα καίρια προβλήματα που βιώνουν  οι κάτοικοι της Λήμνου.

To Γραφείο Τύπου