Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/08/2013

Δήλωση του Θ. Πετράκου βουλευτή Μεσσηνίας: Η κυβέρνηση απέπεμψε τον Σταυρίδη – ο λαός πρέπει να αποπέμψει την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδη επειδή «πέταξε» για τις διακοπές του στην Κεφαλλονιά με το ιδιωτικό τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, διεθνές επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει ο γιός του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Μέγα σκάνδαλο όμως παραμένει η πώληση του ΟΠΑΠ αυτή καθεαυτή διότι ο ΟΠΑΠ αν παρέμενε κατά 100% στο Δημόσιο θα μπορούσε με τα κέρδη του μεταξύ των άλλων να στηρίξει το Ασφαλιστικό σύστημα το οποίο έχουν καταστρέψει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Βέβαια η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει επιτέλους και στα ερωτήματα που έχουν τεθεί εδώ και μήνες πως συμβιβάζεται να δίνεται ο ΟΠΑΠ στην Emma Delta καθότι ο Γιώργος Μελισσανίδης, βασικός μέτοχος της Emma Delta, ήταν μέτοχος της Aegean Power «πρόγονος» της Hellas Power. Οι εταιρείες αυτές κατηγορούνται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος τόσο από το Υπουργείο Οικονομικών όσο και από την ΔΕΗ για την υπόθεση της Aegean Power/Hellas Power. Η ως άνω εταιρεία εισέπραξε μέσω των λογαριασμών ρεύματος το «χαράτσι» των ακινήτων, ύψους 90 εκ. ευρώ, και δεν το απέδωσε στο δημόσιο όπως όφειλε. Σε αυτόν τον μέτοχο-επιχειρηματία τώρα η κυβέρνηση του χαρίζει και τον ΟΠΑΠ. Δηλ. «εκεί που μας χρωστούσαν τους δώσαμε και το βόδι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά είναι αντίθετος στην πώληση του ΟΠΑΠ, την κερδοφόρος «αγελάδα» του δημοσίου, σε οποιοδήποτε επενδυτικό σχήμα.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μετά την αποκάλυψη του περιοδικού UNFOLLOW (τεύχος 16/4/2013) οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση για τις ευθύνες της ΡΑΕ για το σκάνδαλο Aegean Power/Hellas Power και Energa όπου μεταξύ των άλλων ρωτούσαμε: «Ποια ήταν η αρχική Μετοχική Σύνθεση μέχρι φυσικού προσώπου της Εταιρείας Aegean Power ΑΕ όταν δημιουργήθηκε, ποια η Μετοχική Σύνθεση της εταιρείας Hellas Power AE όταν ανακλήθηκε η άδεια; Ποιες αλλαγές έγιναν στην μετοχική της σύνθεση από τον 1ο/2010 έως τον 1ο/2012; Πότε πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στην μετοχική σύνθεση; Πότε ενημερώθηκε η ΡΑΕ για τις αλλαγές στην μετοχική σύνθεση της Aegean Power ΑΕ (Hellas Power); Η ΡΑΕ ενέκρινε τις αλλαγές στην μετοχική σύνθεση; Αν ναι, γιατί;» αλλά και στην ολομέλεια της Βουλής στις 26/4/2013 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε καταγγείλει την πρόθεση της κυβέρνηση για την πώληση του ΟΠΑΠ και σε ομιλία του στη Βουλή και ο γράφων μεταξύ άλλων είχε τονίσει τα εξής: «…Υπάρχει επίσης ένα άλλο μεγάλο θέμα. Η Επιτροπή Παραγωγής και Ανάπτυξης ομοφώνως έχει θέσει το θέμα να συζητηθούν οι ευθύνες της ΡΑΕ και του Υπουργείου για τις περίφημες ιδιωτικές εταιρείες ENERGA και HELLAS POWER. Ο ένας από τους μετόχους της εταιρείας, στην οποία θέλετε να δώσετε τον ΟΠΑΠ, είναι ο κ. Γ. Μελισσανίδης…».

Οι ευθύνες του κ. Σαμαρά, του κ. Στουρνάρα και του κ. Βενιζέλου είναι τεράστιες και ο Ελληνικός Λαός πρέπει να τους αποπέμψει άμεσα.

To Γραφείο Τύπου