Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/11/1999

Να παρέμβει η Ε.Ε. για την προστασία των Γλυπτών του Παρθενώνα

Να παρέμβει η Ε.Ε. γιατην προστασία των Γλυπτών του ΠαρθενώναΕρώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνουστην Commission

Την παρέμβαση της Επιτροπή της Ε.Ε για την προστασία των Γλυπτών του Παρθενώνα από την απαράδεκτη πρακτική του Βρετανικού Μουσείου να παραχωρεί τις αίθουσες που τα φιλοξενούν, για επίσημα γεύματα "σε πλούσιους και σοβαρούς χορηγούς", ζητά με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος .

Στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού στιγματίζει το γεγονός, τονίζει ότι "η συγκεκριμένη πρακτική του Βρ. Μουσείου αφ ενός προσβάλλει το αίσθημα σεβασμού με το οποίο πρέπει να περιβάλλεται τμήμα παγκόσμιου μνημείου της ανθρωπότητας και αφ ετέρου περικλείει κινδύνους για καταστροφές στα Γλυπτά, γεγονός που έμπρακτα αποδεικνύεται από την εγγύηση που απαιτεί το Βρετανικό Μουσείο έναντι πιθανών καταστροφών".

Τέλος, αφού υπενθυμίζει στην Επιτροπή την υποχρέωσή της που απορρέει από το άρθρο 128 της Συνθήκης της Ε.Ε που απαιτεί από την Κοινότητα να συμβάλλει στην "διατήρηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ευρωπαϊκής σημασίας", την καλεί να παρέμβει ώστε να προστατευθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου