Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/09/2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται στον μακροχρόνιο αγώνα των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

Το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται στον μακροχρόνιο αγώνα των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ που διεκδικούν και απαιτούν από τον Υπουργό να δοθεί άμεσα λύση στα καυτά προβλήματα τους.

Η κοινωνική προσφορά του ΙΓΜΕ, στην εξηντάχρονη πορεία του είναι ανεκτίμητη, με την προστασία οικισμών από φυσικές καταστροφές και θεομηνίες, με την εξασφάλιση πόσιμου νερού για ύδρευση οικισμών και διαφύλαξη της ποιότητάς του και με τη σημαντική προσφορά του στην εθνική οικονομία μέσω της έρευνας των ορυκτών πόρων και ενεργειακών πηγών της χώρας.

Η συγχώνευση του ΙΓΜΕ με το ΕΚΠΑΑ οδηγεί σε πλήρη οργανωτική και λειτουργική αποδιοργάνωση του ΙΓΜΕ και θέτει σε καθεστώς εφεδρείας πάνω από 100 εργαζόμενους με υψηλότατη ειδίκευση και εμπειρία. Η αποψίλωση του ΙΓΜΕ από προσωπικό έχει άμεση συνέπεια να χάνονται ήδη εγκεκριμένα έργα του ΕΣΠΑ ύψους 25 εκατ. Ευρώ.

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, στο σύνολό τους, παραμένουν σχεδόν δύο χρόνια τώρα, κάτω από ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας. Έχοντας υποστεί σημαντική μείωση των μισθών τους πάνω από 50% και τριετή καθυστέρηση των καταβολών των οφειλών προς τους συνταξιούχους.

Η κατάσταση  δεν πάει άλλο. Δεν είναι δυνατό να αφήνεται να συνεχίζεται η αποψίλωση του Ινστιτούτου και να υποβαθμίζεται  μέχρι εξαφάνισης ο ερευνητικός του ρόλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τον αγώνα  των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ. Πιστεύουμε ότι η πόρτα εξόδου δεν πρέπει να είναι για τους ανθρώπους του ΙΓΜΕ αλλά για αυτούς που μας κυβερνούν και που με τις αποφάσεις και τα «έργα» τους ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Η σωτηρία επιστημονικών φορέων όπως το ΙΓΜΕ είναι υπόθεση των εργαζομένων του αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Καλούμε όλους σε κοινή  δράση για να διώξουμε την κυβέρνηση. Το ταχύτερο πρέπει  να πάρει ο ίδιος ο λαός την τύχη στα χέρια του ώστε να ανατρέψει τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμης παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Τμήμα Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ