Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/09/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης του Ν. Βούτση, γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο του Alpha (Βερύκιος –Σταυρόπουλος)

-    Την περιμένατε την πρόταση Ρέππα;..

Είναι μέσα στη λογική διαφόρων στελεχών του ΠΑΣΟΚ ακόμα και σήμερα η εναγώνια αναζήτηση μιας άλλης πορείας για το χώρο τους. Αν θυμάστε και ο Κ. Σκανδαλίδης επανειλημμένα έχει πει για μια τέτοια προοπτική. Πλην όμως, αυτή καθίσταται ανενεργή και άσφαιρη θα έλεγε κανείς όταν συνυπάρχει και είναι στην ομπρέλα της στρατηγικής της συμπόρευσης και της κοινής αγωνίας με τον κ. Σαμαρά και της υπερψήφισης όλων των μνημονίων….

-    Ναι, αλλά οι ιστορικές καταβολές του ΠΑΣΟΚ..

-     

Μέσα σ΄ ένα τέτοιο περιβάλλον δεν  ανθίζουν, δεν μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος … Περί αυτού πρόκειται…

-    Δηλαδή η πρόταση απορρίπτεται πριν καν στεγνώσει το μελάνι το δημοσιογραφικό;…

Δεν έγινε πρόταση προς εμάς…

-    Αντιλαμβάνεστε πώς το λέω….

Αυτό λέω κι εγώ. Λέω ότι πρόκειται για μια αγωνία που κατατίθεται. Θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει και ενδιαφέρουσα. Πρέπει να ξέρει όμως κανείς, γιατί σας λέω έχει επαναληφθεί πολλές φορές αυτό από διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ –μιλάω και πρόσφατα- ότι καθίστανται αυτές οι απόψεις άσφαιρες, ανενεργές, ευνουχίζονται μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο που πορεύεται τώρα το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα πλαίσιο εξουσιομανίας, να το πω έτσι χοντρά για να συνεννοούμαστε.

-    Διαβλέπουμε όμως ότι η Κουμουνδούρου επιδεικνύει μια δυσπιστία..

Δεν είναι θέμα δυσπιστίας. Δεν κάνουμε ερμηνεία προθέσεων. Κάνουμε ερμηνεία πράξεων. Όταν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, με αυτά τα στελέχη, έχει συνομολογήσει όλα τα μνημόνια και κινείται σ΄ αυτή τη στρατηγική, της συμπόρευσης δηλαδή με τη Ν.Δ. του Σαμαρά, καταλαβαίνετε πως είναι ένας άλλος κόσμος…

-    Θεωρείτε ότι έχει δίκιο ο Παναγιωτακόπουλος όταν αποκαλεί τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της δεξιάς, στρατονόμους του λαού, υπό τις διαταγές του Δ΄ Γερμανικού Ράιχ;…

Θα συμφωνήσω στο πρώτο, γιατί το έχουμε πει κι εμείς, πριν από τον κ. Παναγιωτακόπουλο, ότι λειτουργεί σαν μια συνιστώσα της Ν.Δ. του κ. Σαμαρά.

To Γραφείο Τύπου