Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/04/2005

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΝ

Παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα με έκπληξη και αγωνία να εκτυλίσσεται μία πρωτοφανής προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και ιδιαίτερα στα Μεσόγεια και στην ανατολική παραλία αναφορικά με το ζήτημα της αποχέτευσης.

Ένα από τα μείζονα έργα ανάπτυξης που θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας και θα έθετε τέρμα στην τριτοκοσμική διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων που ανάγεται σε παράγοντα υψηλής επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία και συνεχούς υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος φαίνεται να παραπέμπεται για άλλη μια φορά στις καλένδες.

Οι τοπικές κοινωνίες διχάζονται, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε δημαγωγεί είτε παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις και η κυβέρνηση αναλαμβάνει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου....

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της κυβέρνησης της Ν.Δ. και των εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης για την γιγάντωση του τόσο σοβαρού περιβαλλοντικού και κοινωνικού προβλήματος είναι τεράστιες. Η στείρα όμως παρελθοντολογία στην παρούσα φάση δεν θα ήταν εποικοδομητική. Ελπίζουμε όμως στην συνείδηση των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής να έχουν καταγραφεί πολιτικές επιλογές και συμπεριφορές που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ για να σταματήσουν τα βοθρολύματα να κατακλύζουν τους δρόμους τις πλατείες και τις θάλασσες μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ σοβαρές επιστημονικά τεκμηριωμένες και υπεύθυνες λύσεις που υιοθετήθηκαν παγκοσμίως να εφαρμοστούν για την περιοχή μας με την αυστηρή εποπτεία και τον αδιάλειπτο έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ καλύτερη ποιότητα ζωής, σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά που τόσο βάναυσα κακοποιούνται εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης.

Στο όνομα της υποκριτικής περιβαλλοντικής "ευαισθησίας" και της ανικανότητας υπεύθυνης διαχείρισης του προβλήματος δεν είναι δυνατόν να διαιωνίζεται η σημερινή αθλιότητα.

Θεωρούμε ότι η περιοχή μας στο σύνολο της έχει πρωταρχική ανάγκη ενός ολοκληρωμένου συστήματος αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων και της βιολογικής επεξεργασίας τους.

Αποτελεί πάγιο αίτημα της περιοχής μας και εξαιρετικά επείγον εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης πληθυσμού και δραστηριοτήτων η άμεση επίλυση του προβλήματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ξεκινήσουν τα έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στα βόρεια Μεσόγεια και οι διαδικασίες για τα κεντρικά Μεσόγεια, την ανατολική και νότια παραλία καθώς και για όλες τις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό και συναίνεση Α΄ βάθμιας, Β΄ βάθμιας αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων στη διαδικασία των τελικών χωροθετήσεων.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και.....

ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ

Παλλήνη, 06 / 04 / 2005
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του Συνασπισμού