Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
11/11/1999

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την επίσκεψη Κλίντον

Σχολιάζοντας τιςσημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά μετην επίσκεψη του Κλίντον, το Γραφείο Τύπου τουΣΥΝ τονίζει:

Ο κ.πρωθυπουργός όφειλε να ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό για το παρασκήνιο που οδήγησε στην αναβολή της επίσκεψης Κλίντον. Για τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκούνται από τις ΗΠΑ σε βάρος της χώρας μας.

Αντί γι' αυτό όμως για άλλη μια φορά επέλεξε τη συγκάλυψη της πραγματικότητας και τη μετάθεση ευθυνών στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ο ίδιος κρατάει πεισματικά μακριά από τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων.

Ο κ.Σημίτης πρέπει κάποτε να καταλάβει ότι με αυτήν την τακτική αδυνατίζει τη θέση της χώρας, την καθιστά ευάλωτη, την εγκλωβίζει και τελικά υπονομεύει τη θέση της ίδιας της κυβέρνησής του.

Και επιτέλους ας σταματήσει αυτή η παραπλανητική συζήτηση περί των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Οι πραγματικοί λόγοι της αναβολής αφορούν την ατζέντα των συζητήσεων και την αντιφατική εικόνα που εκπέμπουν τα διάφορα κυβερνητικά κέντρα.

Όμως ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει ποιος διαπραγματεύεται στο όνομα της χώρας μας και με ποια ακριβώς πολιτικής διαπραγματεύεται.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου