Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/09/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη, Κοινοβουλευτικού εκπροσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Κ.Αρβανίτης)

Η πρόταση του κ. Μεχελάκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μυρίζει σκοπιμότητα της ΝΔ και φόβο για το μήνυμα της κάλπης. Είναι φανερό ότι υπάρχει σχετική εντολή Σαμαρά στον Μιχελάκη αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μια τέτοια πρόταση θα γίνει νόμος και θα περάσει. Δεν θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή για να ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος. Το σίγουρο είναι ότι ένα σύστημα σαν αυτό που περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών θα ευνοήσει το star system στην Τ.Α, θα δυσκολέψει την είσοδο νέου αίματος και καινούριων καθαρών προσώπων στον θεσμό αυτό και επιπλέον θα μπλοκάρει τη λειτουργία της ΤΑ και θα οδηγήσει στην περαιτέρω συρρίκνωση του ρόλου της. Επομένως, για να μην πάρει το μήνυμα η ΝΔ που τρέμει για τις κάλπες, μεθοδεύει μια πατέντα που δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη η οποία θα κάνει τεράστια ζημιά σʼαυτό που χρειάζεται η Αυτοδιοίκηση: μια μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό της προσωπικό, που είναι κι αυτό φθαρμένο όπως είναι και το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό. Επίσης, πόρους, αρμοδιότητες, αντιπαράθεση ιδεών και προγραμμάτων και ασφαλώς αέρα διαφάνειας και έντιμης διαχείρισης.

Δεν θέλουμε να γίνουμε ούτε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ούτε ένα άλλο ΚΚΕ

Δεν θέλουμε να γίνουμε ούτε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ούτε ένα άλλο ΚΚΕ. Ο κόσμος που πρώτος από όλους μας τραβάει από το μανίκι είναι ο λαϊκός κόσμος του ΠΑΣΟΚ που έχει έρθει στο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ, προδομένος από την πορεία του κόμματος. Από εκεί και πέρα, οι συζητήσεις που ξεκίνησαν χθες δείχνουν ότι στο εναπομείναν, συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου που οδεύει προς την εξαφάνιση, υπάρχουν φωνές αντίδρασης από ιστορικά και ιδρυτικά ονόματα, που ασφαλώς έχουν κι εκείνα σημαντικό μερίδιο ευθύνης για όλη την πολιτική που εφάρμοζε το κόμμα τους όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Ρέππας, για παράδειγμα, υπήρξε κορυφαίος υπουργός του. Σε μια εποχή πάντως γενικευμένης δυσπιστίας και κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, έχει πολύ μεγάλη σημασία μέσω ποιων προσώπων καλείσαι να υλοποιήσεις την πολιτική που ευαγγελίζεσαι. Αυτό το στοίχημα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το κερδίσει κάνοντας προσπάθεια για νέο αίμα και στην πολιτική και στην Αυτοδιοίκηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει, θέλει και μπορεί να κυβερνήσει και το εκπέμπει

Για μας, όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως άλλη πολιτική κι άλλη κυβέρνηση. Συσσωρεύεται πολύς ατμός κοινωνικής αγανάκτησης και διαμαρτυρίας. Μπορεί να μην εκφράζεται καθημερινά στους δρόμους αλλά είναι έντονος. Το στοίχημα για μας είναι να σπρώξουμε παραπάνω για νʼ αλλάξει η πορεία του τόπου. Για να το πετύχει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να εκπληρώσει με επάρκεια και ενότητα αυτά που αποφασίσαμε στο Συνέδριο: πιο συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, μαζικό και ενωμένο κόμμα του 30% κι όχι του 4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει, θέλει και μπορεί να κυβερνήσει και το εκπέμπει, όχι γιατί θέλουμε να κάτσουμε σε καρέκλες, αλλά γιατί θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί με τον κόσμο για να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο.

To Γραφείο Τύπου