Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/09/2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP, ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Μια ακόμη δήλωση έρχεται να προστεθεί για να θέσει το θέμα ενός νέου μνημονίου, επιβεβαιώνοντας την αποτυχία των δύο προηγουμένων αλλά και διαψεύδοντας τις διακηρύξεις των υποστηρικτών των δύο προηγούμενων, πως το δεύτερο μνημόνιο θα ήταν το τελευταίο  χωρίς την ανάγκη υιοθέτησης νέων μέτρων .

Η κυβέρνηση άφωνη, χωρίς να εγκαταλείπει τη στρατηγική της υποταγής έναντι των δανειστών, παρακολουθεί τις εξελίξεις προσπαθώντας να πείσει, με τη βοήθεια πάντα της δημιουργικής λογιστικής, για την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος που δεν φαίνεται όμως να περιορίζει τις απατήσεις των δανειστών για νέα μέτρα .

Η αποτυχημένη και απομονωμένη κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο συνεχίζοντας την πολιτική της κοινωνικής ισοπέδωσης και της οικονομικής χρεοκοπίας .

Είναι η ώρα της άμεσης ακύρωσης του μνημονίου και της πραγματικής επαναδιαπραγμάτευσης τους χρέους στην κατεύθυνση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και της αποπληρωμής του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης . Ασφαλώς μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να την υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση της συμφοράς, για αυτό απαιτείται η δημοκρατική ανατροπή της.

To Γραφείο Τύπου