Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/11/1999

Η κυβέρνηση και οι προγραμματισμένες ειρηνικές εκδηλώσεις κατά την επίσκεψη Κλίντον

Η κυβέρνηση οφείλεινα εγκαταλείψει τις διαρκείς παλινωδίες και τονολισθηρό δρόμο των απαγορεύσεων τωνπρογραμματισμένων ειρηνικών εκδηλώσεων

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Το παρασκήνιο που οδήγησε στην αναβολή της επίσκεψης Κλίντον εντάσσεται σε πιέσεις και εκβιασμούς που ασκούνται από τις ΗΠΑ σε βάρος της χώρας μας αξιοποιώντας λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η κυβέρνηση σιωπά γιατί δεν θέλει να πει την αλήθεια.

Το κρίσιμο πρόβλημα και οι πραγματικοί λόγοι της αναβολής αφορούν στην πολιτική ατζέντα των συζητήσεων και την αντιφατική εικόνα που εκπέμπουν τα διάφορα κυβερνητικά κέντρα.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει τι, με ποια κυβερνητική προετοιμασία και με ποιες ελληνικές θέσεις θα διεξαχθεί η επικείμενη συνάντηση.

Η συζήτηση περί των ειρηνικών εκδηλώσεων είναι παραπλανητική και προσχηματική.

Ο Συνασπισμός επαναλαμβάνει ότι υποστηρίζει την οργάνωση ειρηνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την αμερικανική πολιτική και για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Ο ΣΥΝ στηρίζει την πρωτοβουλία της Νεολαίας του ΣΥΝ, για ειρηνικό, ενωτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικανική Πρεσβεία.. Είναι ανοιχτός στην αναζήτηση κοινής πρωτοβουλίας από τις πολιτικές νεολαίες.

Η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τις διαρκείς παλινωδίες και τον ολισθηρό δρόμο των απαγορεύσεων των προγραμματισμένων ειρηνικών εκδηλώσεων και να χαράξει επιτέλους σαφή γραμμή πλεύσης για την πολιτική ατζέντα των συνομιλιών.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου