Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
16/11/1999

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ για τα γεγονότα στον ποδοσφαιρικό (;) αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας

Όλη η χώρα έζησε χθες την τραγική πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Που ελέγχεται από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, που δεν διστάζουν μπροστά στη διεκδίκηση των δισεκατομμυρίων του Champions League, στον εξουσιασμό της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου να εμφανίσουν το πιο στυγνό τους πρόσωπο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό, στον κάθε νέο και νέα, ότι ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δημοκρατίας είναι τεράστιες. Τα δυο αυτά κόμματα έθρεψαν την κατάσταση που είδαμε χθες. Με τον τρόπο που οικοδόμησαν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από το 1979, με το υποτελές σύστημα αθλητικής δικαιοσύνης (αυτό το ιδιαίτερα σκληρό με τους μικρούς, αλλά πολύ μαλακό με τα παλιά και νέα τζάκια παραγόντων), με την "άδεια" που δίνουν σε άτομα του υποκόσμου και τους κουμπουροφόρους τους να διαχειρίζονται τις τύχες του ποδοσφαίρου, με την υποσχεσιολογία και την αναξιοπιστία τους.

Τα χθεσινά γεγονότα στο στάδιο της Ν.Φιλαδέλφειας αποτελούν κόλαφο για τις μέχρι σήμερα πολιτικές που άσκησαν στον αθλητισμό ΠΑΣΟΚ και Ν. Δημοκρατία.

Χθες η βιτρίνα του μαγαζιού έσπασε, μέσα φάνηκε το χάος και σε μια γωνία ο πραγματικός αθλητισμός στα αζήτητα. Ο αθλητισμός στα σχολεία, στους συλλόγους που παράγουν ταλέντα, στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτός ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ που αξίζει μια καλύτερη τύχη, αλλά που δεν θα την βρει όσο τις τύχες του διαχειρίζονται ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Τμήμα Αθλητισμού