Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
17/11/1999

Aπαγόρευση ειρηνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στις 19 και 20/11

Σχολιάζοντας τηναπαγόρευση ειρηνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίαςστις 19 και 20/11 το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η κυβέρνηση, κρυπτόμενη πίσω από τις αστυνομικές αρχές, με μια αυταρχική απόφαση που θυμίζει άλλες εποχές, ευθυγραμμίζεται με τις αξιώσεις των αμερικανικών αρχών και αθετεί προηγούμενες δεσμεύσεις της.

Με ένα μνημείο αυταρχισμού, σπασμωδικότητας και υπερβολής, η κυβερνητική απόφαση αναστατώνει και νεκρώνει το κέντρο της Αθήνας για 26 ώρες, απαγορεύοντας ειρηνικές εκδηλώσεις αλλά και κίνηση πεζών και τροχοφόρων, ακόμη σε χώρους και χρόνους που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με το πρόγραμμα των μετακινήσεων του κ.Κλίντον!

Ο Συνασπισμός στηρίζει και θα περιφρουρήσει απόλυτα τον ενωτικό ειρηνικό χαρακτήρα των προγραμματισμένων από τις πολιτικές νεολαίες εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον της αμερικανικής πολιτικής. Καλεί τους πολίτες να μην πέσουν στην παγίδα της πρόκλησης επεισοδίων και του κλίματος εκφοβισμού, στην οποία ωθούν οι αυταρχικές κυβερνητικές απαγορεύσεις.

Ο Συνασπισμός καλεί τους πολίτες και τη νεολαία να μετάσχουν μαζικά στο προγραμματισμένο ενωτικό συλλαλητήριο των πολιτικών Νεολαιών και να προασπίσουν αποτελεσματικά τον ενωτικό και ειρηνικό του χαρακτήρα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου