Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/11/1999

Ενωτικό συλλαλητήριο νεολαίων κατά την επίσκεψη Κλίντον

Ο ΣΥΝ καταγγέλει τοκρεσέντο αυταρχισμού και αμόκ βίας που μεκυβερνητική ευθύνη και τη συνδρομή ανεξέλεγκτωνστοιχείων μετέτρεψε σε κόλαση βίας ολόκληρο τοκέντρο της Αθήνας

Τα θλιβερά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας υπογραμμίζουν την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΝ καταγγέλλει το κρεσέντο αυταρχισμού και το αμόκ βίας που με κυβερνητική ευθύνη και τη συνδρομή ανεξέλεγκτων στοιχείων μετέτρεψε σε κόλαση βίας ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Ο ΣΥΝ και η νεολαία του διαδήλωσαν με απόλυτα ειρηνικό και περιφρουρούμενο τρόπο την αντίθεσή τους στην αμερικάνικη πολιτική και τις αυταρχικές κυβερνητικές απαγορεύσεις που έριξαν λάδι στη φωτιά και τροφοδότησαν κλίμα σύγκρουσης.

Πορευτήκαμε ειρηνικά και μαχητικά με το ενωτικό συλλαλητήριο των πολιτικών νεολαιών από την πλατεία Κάνιγγος μέχρι τη Βουλή.

Διεκδικήσαμε ειρηνικά και πολιτικά το δικαίωμά μας να πορευτούμε μέχρι την αμερικάνικη Πρεσβεία, όπως έγινε προχθές στις 17 Νοεμβρίου, με απόλυτα ειρηνικό τρόπο, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Καταγγείλαμε την αμερικάνικη πολιτική, τις απαγορεύσεις και το αμόκ βίας και επιστρέψαμε συντεταγμένα και ειρηνικά στην πλατεία Κάνιγγος.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κρεσέντο αυταρχισμού και βίας εναντίον ειρηνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας είναι υποχρεωμένος να μην παραστεί στο δείπνο που οργανώνεται προς τιμήν του κ. Κλίντον.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου