Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/09/2013

Ανακοίνωση του ΕΕΚΕ ΥΠΕΚΑ ΣΥΡΙΖΑ για τις διαθεσιμότητες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Ήρθε η στιγμή και για το ΥΠΕΚΑ να αρχίσει να μετράει τις πρώτες μαζικές απολύσεις εργαζομένων.  Λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων αλλά και της δικής της επιθυμίας  για εκχώρηση στο ιδιωτικό κεφάλαιο όλων των υπηρεσιών του δημοσίου που είναι θελκτικοί για κέρδη ή είναι «εμπόδιο» για επενδύσεις, η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να πιάσει τα νούμερα των χιλιάδων απολύσεων για τις οποίες δεσμεύτηκε στην Τρόϊκα. Στο ΥΠΕΚΑ ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των πρώτων 100 που τίθενται σε διαθεσιμότητα και ουσιαστικά αποδιοργανώνονται πλήρως όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες από την γραμματειακή υποστήριξη, τους χειριστές μηχανημάτων, τους  σχεδιαστές, τους οδηγούς. Έτσι πετιούνται στο δρόμο οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες  και εγγυημένα πλέον   του Υπουργείο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Συνεπώς,  κάποιες υπηρεσίες αναγκαίες γιʼ αυτή τη λειτουργία να αναληφθούν, με πολύ μεγαλύτερα κόστη, απο  εξωτερικούς «συνεργάτες» και εργολάβους. Επίσης από αυτές τις απολύσεις διαλύεται και η  Κεντρική Αποθήκη Υλικού και η Κεντρική Αποθήκη δασικών σπόρων και η Τράπεζα Γενετικού υλικού. Έτσι υπάρχει και εδώ μια εγγύηση ότι καμιά παραγωγή φυτών δεν θα μπορεί να γίνει από Δημόσια Υπηρεσία και κάποιες υποδομές για τις οποίες έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα των ελλήνων πολιτών κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξουν.  Επιπλέον η τράπεζα σπόρων που θα ήταν ένας πολύτιμος πόρος για την δασική μας βιοποικιλότητα δεν θα μπορέσει ποτέ να λειτουργήσει.

Αν συνυπολογίσουμε δε και τις εξαγγελίες του Υπουργείου Ανάπτυξης για «ριζοσπαστικές αλλαγές» στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων υπό  τις οδηγίες της  Παγκόσμιας Τράπεζας δεν μένει χώρος για ψευδαισθήσεις...

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε αυτό το τοπίο ερήμωσης που επιβάλλεται στις ζωές των ανθρώπων και στο περιβάλλον στέκεται στο πλευρό των απολυμένων και θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις.

To Γραφείο Τύπου