Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/09/2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα τραγικά προβλήματα και τις ελλείψεις σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν είναι οι κινητοποιήσεις των καθηγητών το πρόβλημα, αλλά η μνημονιακή πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών στην ολόπλευρη και ποιοτική μόρφωση.

 Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι οι καθηγητές «υποκινούνται» στον αγώνα τους από  την ίδια την ανάγκη για ένα σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, όπου οι μαθητές θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια. Δεν υποκινούνται από κανέναν άλλον πέρα από εκείνους που θεωρούν τη δημόσια εκπαίδευση περιττή ανάγκη και αποφάσισαν με κάθε κόστος για την κοινωνία να υλοποιήσουν τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις και να προχωρήσουν σε απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών και σε ισοπέδωση των σχολείων. Οι χοντροκομμένες επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ  δεν μπορούν να απαλλάξουν την κυβέρνηση από τις εγκληματικές ευθύνες απέναντι στην εκπαίδευση .

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις  τον αγώνα των καθηγητών , των μαθητών, των γονιών,  τον αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και τη δημοκρατία απέναντι σε μια επικίνδυνη κυβέρνηση.

To Γραφείο Τύπου