Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/09/2013

Συνάντηση κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Ιταλία

Με πρωτοβουλία της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και του ΚΕΑ στη Ρώμη της Ιταλίας θα συναντηθούν την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη αντιπροσωπείες των αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων από την Ιταλία. Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει το μέλος της Κ.Ε. και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Βασίλης Πριμικήρης.

Σκοπός αυτής της συνάντησης θα είναι , πρώτον, η ανταλλαγή εμπειριών σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις νέες μορφές συσπείρωσης και κοινής δράσης όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων σε κάθε χώρα. Δεύτερον, ζητήματα οργάνωσης και καλύτερης επαφής με το λαϊκό κίνημα.

Η επίθεση στην εργατική τάξη και στον κόσμο της εργασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από τις πολιτικές του άγριου νεοφιλελευθερισμού επιβάλλουν σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, την ενότητα και την κοινή δράση όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά σήμερα συστεγάζει αντικαπιταλιστικές, κομμουνιστικές, σοσιαλιστικές, οικολογικές και δημοκρατικές δυνάμεις που εργάζονται για τη διαμόρφωση προτάσεων δράσης και καλύτερου συντονισμού των αγώνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

To Γραφείο Τύπου