Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/09/2013

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με τον σχεδιαζόμενο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα επιτίθενται το τελευταίο διάστημα σε όλα τα μέτωπα, πλήττουν με μεγάλη ένταση τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης εντάσσεται και ο φόρος που ετοιμάζεται για την ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλλει ένα σύστημα φορολόγησης το οποίο πλήττει ακόμη περισσότερο την μικρής και μεσαίας αξίας ακίνητη περιουσία και ταυτόχρονα ευνοεί σε σημαντικό βαθμό τους ιδιοκτήτες μεγάλης αξίας ακίνητης περιουσίας.

Η κυβέρνηση χωρίς καμία αιδώ, την ώρα που το δημόσιο χρέος της χώρας εκτινάσσεται με τις πολιτικές που ακολουθεί, αρνείται σημαντικά δημόσια έσοδα που θα προέκυπταν από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Η κυβέρνηση ευνοεί και πάλι τους έχοντες και κατέχοντες, αποδεικνύοντας πως κύριος στόχος της είναι η αναδιανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου και των πλουσιότερων στρωμάτων της κοινωνίας. Η υπερφορολόγηση της μικρής ακίνητης περιουσίας θα οδηγήσει στην ασφυξία τους μικροϊδιοκτήτες και τελικά στην απώλεια της ιδιοκτησίας τους.

Ενημερώνουμε την κυβέρνηση και τους δανειστές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, χρησιμοποιώντας όποιο νόμιμο μέσο κρίνει απαραίτητο, για να μην περάσει ένα ακόμη ταξικό χαράτσι που ευνοεί τον μεγάλο πλούτο. Επίσης δεσμευόμαστε ότι αν η κυβέρνηση κατορθώσει να νομοθετήσει αυτή την αντικοινωνική φορολογία, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα την καταργήσει. Με το δικό μας φορολογικό σύστημα θα ανασάνει η πλειοψηφία που σήμερα ασφυκτιά και, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή, τα φορολογικά βάρη θα κατανεμηθούν σύμφωνα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθένα.

To Γραφείο Τύπου