Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/09/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δημ. Παπαδημούλη Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο «ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» (Κ.Αρβανίτης)

Ο φόνος ενός νέου ανθρώπου, γιατί περί φόνου πρόκειται, από Χρυσαυγίτες, δείχνει ότι συμβαίνει ήδη αυτό που είχαμε προβλέψει εδώ και καιρό: η κλιμάκωση του φαινομένου, που μετά τη βία, τους προπηλακισμούς, τις ύβρεις μέσα στο Κοινοβούλιο και τα ανοίγματα κεφαλιών, έφερε πια, τις φαλτσέτες, όχι απλά να τραυματίζουν, αλλά να δολοφονούν. Έχουμε μία δολοφονική συμμορία. Έχουμε αρνητές της δημοκρατίας, τιμητές του Χίτλερ που με ευθύνη κι άλλων -ΜΜΕ, πολιτικών δυνάμεων και μερίδας του συστήματος- αφέθηκαν να προκαλούν. Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, έχουμε όλοι μια ιδιαίτερη ευθύνη για την αντιμετώπισή του και μια πρώτη ευθύνη έχουν η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Βουλής. Να αφήσουν στην άκρη την εγκληματική, ψευδή και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων -είναι ύβρις απέναντι στην Ιστορία των Ελλήνων η ταύτιση της παράταξης του Μαν.Γλέζου με την παράταξη του Κασιδιάρη- και να αντιμετωπίσουν την απειλητική δράση των νέο-Ναζί όπως πρέπει. Δηλαδή, αυστηρή ποινική αντιμετώπιση των κολάσιμων πράξεων και συμπεριφορών, όπως προβλέπει ο Νόμος, και αυστηρή ηθικο-πολιτική απομόνωση του νεο-ναζιστικού φαινομένου.

Η θεωρία των δύο άκρων δε χτυπά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «ξεπλένει» τη Χ.Α

Χθες, στη Βουλή, είχαμε ένα ακόμη κρούσμα για το πώς θέλει να λειτουργεί η Χρυσή Αυγή. Και μέσα στο Κοινοβούλιο χρειάζεται, εκτός από το να μην παρασυρόμαστε, παίζοντας το παιχνίδι τους και μετατρέποντας σε αρένα τη Βουλή, να τους αντιμετωπίζουμε αυστηρά. Αυτό που περιμένω λοιπόν είναι αυτό που μέχρι τώρα δε γίνεται: την επέμβαση της Αστυνομίας, της Δικαιοσύνης, τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Δεν είναι δυνατό οι δίκες του οπλοφορούντα βουλευτή της Χ.Α να αναβάλλονται, παρά την άρση της ασυλίας. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ορισμένοι, ακόμη και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να καταλάβουν ότι η θεωρία των δύο άκρων δε χτυπά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «ξεπλένει» τη Χ.Α και χτυπά τη δημοκρατία, την Ελλάδα και τη διεθνή της εικόνα και υπονομεύει οποιαδήποτε προσπάθεια να ορθοποδήσει αυτός ο τόπος. Είμαστε μια χώρα που αιματοκυλίστηκε από τις χιτλερικές ορδές των Ναζί και η οποία έχει προσφέρει ποταμούς αίματος στον αντιφασιστικό αγώνα.

Όπως «έλιωσε η καραμέλα» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παράταξη βίας, έτσι τώρα «λιώνει» και η «καραμέλα των δύο άκρων»

Συνειδητά και εν ψυχρώ, η ηγεσία της ΝΔ και ο πρωθυπουργός επιλέγουν ως στρατηγική επιλογή το «ξέπλυμα» της Χ.Α προκειμένου να κερδίσουν πολιτικά οφέλη και να «χτυπήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, μέσα στη ΝΔ, δυστυχώς, υπάρχουν οι οπαδοί της θεωρίας μια μελλοντικής στήριξης σε μια Χ.Α πιο σοβαρή, όπως είπε ο Μπ.Παπαδημητρίου. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι αυτή η επιλογή τους είναι επικίνδυνη αλλά και επιζήμια για τους ίδιους, καθώς δεν μπορείς να πείσεις τον μετριοπαθή πολίτη που δεν ανήκει ούτε στη Δεξιά, ούτε στην Αριστερά, ότι η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα και το αυτό με τους νεο-ναζί δολοφόνους και τις συμμορίες που παραβιάζουν καθημερινά όλα τα άρθρα του ποινικού κώδικα και τα μισά άρθρα του Κανονισμού της Βουλής. Όπως «έλιωσε η καραμέλα» του ΠΑΣΟΚ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παράταξη βίας, έτσι τώρα «λιώνει» γρήγορα και η «καραμέλα των δύο άκρων».

Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από τους υμνητές του Χίτλερ

Χθες, στη Βουλή, τιμούσαμε τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ.Ασίας. Εκεί βρήκε την αφορμή για να κάνει πάλι το σόου της η Χ.Α μιλώντας για «τουρκόσπορους», «τουρκοπροσκυνημένους» κλπ. Τους λέμε ότι ο δήθεν πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των λογής απατεώνων. Εμείς, η παράταξη της Αριστεράς δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν, πόσο μάλλον από τους υμνητές του Χίτλερ που αιματοκύλησε την Ελλάδα.

To Γραφείο Τύπου