Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/09/2013

Δήλωση Βασίλη Κυριακάκη για την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Οδύνη και οργή προκαλεί η άγρια δολοφονία του αριστερού καλλιτέχνη και αγωνιστή Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής χθες βράδυ στο Κερατσίνι.

Δολοφονία που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η ΧΑ είναι μια εγκληματική οργάνωση-συμμορία που αναβαθμίζει το εγκληματικό της έργο με τραυματισμούς πρόσφατα στο Πέραμα και δολοφονία σήμερα στο Κερατσίνι λαϊκών αγωνιστών.

Το χέρι όμως της ΧΑ έχουν οπλίσει και οι μνημονιακές κυβερνήσεις με την καταστροφική τους για το λαό πολιτική, την καλλιέργεια ρατσιστικών αντιλήψεων και την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, που εξισώνει θύματα με θύτες, αγωνιστές με νεοναζί δολοφόνους, και στην οποία θεωρία επιδίδεται με ιδιαίτερο ζήλο και η σημερινή δικομματική κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη και από μερίδα των ΜΜΕ.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, μαζί με ακροδεξιά κέντρα και τη συμμορία της ΧΑ, δουλεύει και επενδύει στο *διχασμό του λαού*, στην καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος, για να βγει από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει και να ανακόψει τον πόθο και τους αγώνες του λαού για την αναγκαία μεγάλη πολιτική Ανατροπή.

Είναι σήμερα χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς επικίνδυνους συμψηφισμούς την εγκληματική συμμορία της ΧΑ και στη Βουλή και στους δρόμους.

Είναι ώρα αγωνιστικής εγρήγορσης, αλλά και ψυχραιμίας, για να μετατραπεί η οργή μας σε αγωνιστική αποφασιστικότητα που θα σταματήσει τα επικίνδυνα σχέδια διχασμού, ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει για την ενότητα του λαού και το συντονισμό των μεγάλων αγωνιστικών του κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την άμεση ανατροπή της καταστροφικής κυβέρνησης και την οριστική απαλλαγή της χώρας από μνημόνια, τρόικες και το φασισμό.

To Γραφείο Τύπου