Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/09/2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την καταστολή στη χθεσινή αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι

Λίγες μόλις ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, η ποινικοποίηση της αντιφασιστικής δράσης και η βαναυσότητα της Αστυνομίας στη χτεσινή αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, εξοργίζουν κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Οι 130 προσαγωγές στο σωρό, 34 από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις με διάτρητο κατηγορητήριο, η εξωφρενική χρήση χημικών, η ρίψη πλαστικών σφαιρών, και η καταγεγραμμένη σε βίντεο δράση παρακρατικών, που πετούσαν πέτρες στους διαδηλωτές πίσω από τις γραμμές της Αστυνομίας, είναι ενδεικτικά του πώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τη φασιστική απειλή και τις κοινωνικές αντιστάσεις για την ανάσχεσή της. Αρκεί να διαβάσει κανείς την ανακοίνωση των γιατρών του Τζανείου Νοσοκομείου, εκεί που ένας διαδηλωτής νοσηλεύεται κινδυνεύοντας να χάσει το μάτι του, προκειμένου να καταλάβει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Την ίδια στιγμή, θεωρεί προκλητική την ασυλία της οποίας εξακολουθεί να χαίρει η εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση - ασυλία για την οποία ευθύνεται εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση και η άθλια θεωρία των δύο άκρων που εξιλεώνει τη Χρυσή Αυγή. 

Τμήμα Δικαιωμάτων