Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
23/11/1999

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ

Πρωτοβουλία του ΣΥΝ γιατην καθιέρωση της απλής αναλογικής:Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με τονΠρόεδρο του ΔΗΚΚΙ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ κ. Δημήτρη Τσοβόλα στα γραφεία του ΣΥΝ στη Βουλή.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΥΝ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για τον συντονισμό της κοινοβουλευτικής μας προσπάθειας προκειμένου να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.
Ανταλλάξαμε απόψεις και για τον εκλογικό νόμο, για την απλή αναλογική και για γενικότερα θέματα τα οποία υπάρχουν σήμερα στην πολιτική επικαιρότητα, κοινωνικά θέματα , θέματα εθνικής στρατηγικής.
Ήταν γόνιμη η ανταλλαγή απόψεων παρά τις επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις σε ορισμένα από αυτά τα θέματα. Είναι φανερό ότι μπορούμε να προωθήσουμε αρκετά ζητήματα που σήμερα απασχολούν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Πότε υπολογίζετε ότι μπορεί να κατατεθεί η σχετική πρόταση νόμου;

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Αυτό έχει σχέση και με τη συστηματική και σοβαρή δουλειά που χρειάζεται. Μία πρόταση νόμου για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος θέλει σοβαρή προετοιμασία.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Το ΚΚΕ ανταποκρίνεται;

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι έχουν συναντηθεί και έχουν ανταλλάξει απόψεις συμφωνώντας κατ’ αρχήν ότι μπορούμε να πάρουμε αυτήν την πρωτοβουλία και να την ολοκληρώσουμε με κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Αλλου τύπου πρωτοβουλίες θα πάρετε;

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Αυτή τη στιγμή συζητήσαμε αυτό.

Δημήτρης Τσοβόλας: Ήταν μία συνάντηση που προκλήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντόπουλου. Ήταν πολύ θετική. Κάναμε μια ανασκόπηση της κατάστασης και σε σχέση με τα εσωτερικά θέματα, τα κοινωνικά και τα εθνικά θέματα και ανταλλάξαμε απόψεις και για το σύστημα της γνήσιας απλής αναλογικής που το οφείλει η πολιτεία και στη δημοκρατία, αλλά και στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Θα έχει και συνέχεια αυτή η συνάντηση και θα είναι σε πολλά επίπεδα και σε επίπεδο βουλευτών και σε επίπεδο αρχηγών. Και πραγματικά θεωρώ ότι σ' αυτές τις στιγμές όπου τα πάντα βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, σε πλαίσια μη ηγεμονισμού, αλλά εξεύρεσης μιας λύσης σε βασικά ζητήματα, κοινωνικά, εθνικά, αλλά και για την απλή αναλογική, ήταν απαραίτητο τα κόμματα να βοηθήσουν ουσιαστικά και στην αναβάθμιση του πολιτικού βίου της χώρας και στον πραγματικό εκσυγχρονισμό της πολιτικής.
Ήταν μια πραγματικά εποικοδομητική συζήτηση, φιλική συζήτηση. Είναι ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να δώσουμε μια προοπτική και στην ίδια την κοινωνία και την πολιτική.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου