Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/09/2013

Δήλωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Δημήτρη Γελαλή και Ηρώς Διώτη για ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Δημήτρης Γελαλής και Ηρώ Διώτη με αφορμή την πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ημερίδα με θέμα "Διαφάνεια στην Πρωτογενή Παραγωγή στην Εποχή της Κρίσης" που θα πραγματοποιηθεί στο Λιβάδι Ελασσόνας, δηλώνουν ότι:

«Η ημερίδα που διοργανώνει το αρμόδιο Υπουργείο για την πρωτογενή παραγωγή θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και εκπροσώπων των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, χωρίς να αφήνεται, βάσει του προγράμματός της, χρονικό περιθώριο τοποθέτησης των εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων κομμάτων. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, δηλαδή, επιλέγει να μην ακούσει καν την αντίθετη άποψη, είτε γιατί δεν την αφορά είτε γιατί δεν τη συμφέρει.

Να υπενθυμίσουμε  στους αρμόδιους ότι η ανύπαρκτη  αγροτική  πολιτική τους είναι υπεύθυνη για τις τραγικές συνέπειες στον πληθυσμό της υπαίθρου και την αγροτική παραγωγή και ότι οι πολιτικές και οι αποφάσεις τους έφεραν τη διάλυση του πρωτογενούς τομέα, συνεχίζουν να διαλύουν τον ιστό της χώρας και  οδηγούν την κοινωνία σε επισιτιστική και ανθρωπιστική κρίση.

Καθιστούμε ξεκάθαρο στους υπεύθυνους για την εξαθλίωση του αγροτικού κόσμου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε συμμετέχει σε σκηνοθετημένες και μονόπλευρες φιέστες της μνημονιακής κυβέρνησης, με στημένους μονολόγους που απευθύνονται σε ένα κομματικό ακροατήριο.     

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανόρθωση του πρωτογενούς τομέα και η παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου απαιτούν ένα μακρόπνοο σχέδιο με ριζοσπαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Το μέλλον του αγροτικού κόσμου και της υπαίθρου μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών της. Η κυβέρνηση της Αριστεράς δε θα κυβερνήσει για τους αγρότες αλλά με τους αγρότες και το αγροτικό κίνημα» καταλήγουν οι βουλευτές.

To Γραφείο Τύπου