Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/10/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» (Κ. Αρβανίτης)

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Κ.Αρβανίτης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου δεν είναι μόνο δικαστική, αλλά, κυρίως, πολιτικός αγώνας. Έχουμε πρωτόγνωρα θέματα, και πολιτικά και νομικά, που προκύπτουν από το ότι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και η ηγεσία του κατηγορείται ως εγκληματική συμμορία. Κανονικά, αντί να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά, θα έπρεπε η Διάσκεψη των Προέδρων, με πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη, να ζητήσει από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής μια εισήγηση για όλα αυτά τα ζητήματα, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει. Επίσης, θα έπρεπε να προσπαθήσουν τα υπόλοιπα κόμματα, με πρώτη την ευθύνη του πρωθυπουργού, να έχουν την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση για την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου, πράγμα που επίσης δεν έχει γίνει.

Πρόβλημα για τη χώρα να έχει ακραίο πρωθυπουργό που επιμένει στην τελειωμένη θεωρία των δύο άκρων

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είναι ακραίος. Βγήκε από τη Ν.Υόρκη και εξίσωσε τους Ναζί με τη διαφορετική πολιτική άποψη για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, που την είχε υιοθετήσει πριν μερικές δεκαετίες ο Ανδ.Παπανδρέου και την έκανε πράξη -στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ- ο Κων/νος Καραμανλής. Τρελά πράγματα! Είναι πολιτικό πρόβλημα για τη χώρα να καλείται να αντιμετωπίσει το ναζισμό, με έναν πρωθυπουργό που είναι ο ίδιος ακραίος και επιμένει, με χοντροκομμένο τρόπο, στην άθλια και τελειωμένη θεωρία των δύο άκρων.

Δικαιολογημένες και κατανοητές οι συγκρατημένες δηλώσεις Τσίπρα-Σκουρλέτη

Είναι ολοφάνερο ότι ο πολιτικός και επικοινωνιακός χειρισμός της κυβέρνησης στο θέμα της Χ.Α, αφού ξύπνησε με καθυστέρηση, είναι προβληματικός. Οι βολές που ρίχνει σήμερα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διά του κ.Δένδια, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, πιστοποιούν την παραπάνω διαπίστωση. Πέραν τούτου, παρότι θεωρώ κι εγώ προσωπικά ότι η χθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης για τη μη προφυλάκιση τριών εκ των βουλευτών της ΧΑ ήταν σε διάσταση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, οι συγκρατημένες χθεσινές δηλώσεις του Αλ.Τσίπρα και του Π.Σκουρλέτη ήταν δικαιολογημένες και κατανοητές. Διότι δεν μπορούμε να υποκαθιστούμε τη Δικαιοσύνη, αλλά μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δική της, χωρίς υποδείξεις.

Η Αριστερά να είναι στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στον φασισμό

Η Αριστερά πρέπει να είναι καθημερινά στην πρωτοπορία του πολιτικού και ιδεολογικού αγώνα ενάντια στον φασισμό, χωρίς να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, γιατί δεν θα ξεμπερδέψουμε έτσι απλά με τον φαινόμενο. Θα πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός ο αγώνας δεν θα είναι κούρσα 100 μέτρων. Και κάτι ακόμη: η πιο σημαντική είδηση χθες, ήταν ότι συνελήφθη ο «βρώμικος» διοικητής του Α.Τ Αγ.Παντελεήμονα -για τον οποίο εμείς φωνάζαμε εδώ και καιρό- και τον κάλυπτε το υπουργείο Δημ. Τάξης και ο κ.Δένδιας.

To Γραφείο Τύπου