Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
03/12/1999

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού σχετικά με τον διαγωνισμό για τη ΔΕΘ

"Αλλα έλεγε προχθές στη Βουλή για τα διαπλεκόμενα και τη διαφάνεια ο κ. Πρωθυπουργός και άλλα, εντελώς διαφορετικά, συμβαίνουν κάθε μέρα στον δημόσιο βίο.

Αχρηστεύονται θεσμοί, όπως το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, συμβάσεις του ΟΤΕ και των ΕΛΤΑ παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, διεθνείς διαγωνισμοί ακυρώνονται σε μια νύχτα, παρά τις αντίθετες αξιολογήσεις του Συμβούλου Ιδιωτικοποίησης, όπως έγινε στη ΔΕΘ.

Η πρωτοφανής εξέλιξη του διαγωνισμού για την εκχώρηση του 45% και της Διοίκησης της ΔΕΘ, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει διαφάνεια ούτε υγιής ανταγωνισμός, δεν υπάρχουν αξιόπιστοι και αντικειμενικοί χειρισμοί ούτε προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Αντιθέτως πληθαίνουν τα κρούσματα σκόπιμων χειρισμών και αδιαφανών διαδικασιών σε κρίσιμους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, ενόψει εκλογών.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι πού και πώς παίρνονται οι αποφάσεις. Είναι γνωστό ότι η απόκτηση της ΔΕΘ δίνει τεράστιες επιχειρηματικές δυνατότητες, ενόψει Ολυμπιακών 2004 και εξελίξεων στα Βαλκάνια. Το δημόσιο συμφέρον πώς αξιοποιείται και πώς προστατεύεται;

Με σχετική ερώτηση που θα καταθέσω στη Βουλή, θα ζητήσω τα πρακτικά της διυπουργικής επιτροπής, τις εκθέσεις αξιολόγησης του ορισμένου συμβούλου, την ειδική αιτιολογία αχρήστευσης του διαγωνισμού και την απόφαση για νέο διαγωνισμό από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, που δεν διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία για παρόμοιες διαδικασίες".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου