Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
03/12/1999

Σχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στη Δημόσια Εκπαίδευση

Αναφερόμενο στιςσχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις για τηνκατάσταση στη Δημόσια Εκπαίδευση, το ΓραφείοΤύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Ο Συνασπισμός εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αρνητική τροπή των εξελίξεων, τη διεύρυνση του εκπαιδευτικού ελλείμματος και τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Για μια ακόμη χρονιά τα σχολεία αναστατώνονται και χάνονται πολλές χιλιάδες ώρες μαθημάτων.

Οι σπασμωδικές και αυταρχικές κυβερνητικές αποφάσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά του αδιέξοδου. Αποτελούν ένδειξη αδυναμίας και ομολογία αποτυχίας των λανθασμένων και πρόχειρων κυβερνητικών μέτρων..

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι καμιά εκπαιδευτική πολιτική και καμιά αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης δεν είναι δυνατόν να στηριχτεί στις αυταπάγγελτες εισαγγελικές παρεμβάσεις και στις σαρωτικές ποινικές διώξεις νέων παιδιών.

Ο Συνασπισμός καλεί την κυβέρνηση αλλά και όλους τους παράγοντες της εκπαιδευτικής διαδικασίας να υιοθετήσουν την μοναδική πρόταση ομαλής διεξόδου:

Αμεση ομαλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και έναρξη εντατικού διαλόγου για την προώθηση όλων των αναγκαίων αλλαγών και διορθώσεων μέσα από την επανεξέταση του συνολικού θεσμικού πλαισίου.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου