Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
06/12/1999

Ο ΣΥΝ καταδικάζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου μέσω της οποίας προωθείται η ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων

Αναφερόμενο στη συνεχιζόμενη αναταραχή στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Ο ΣΥΝ καταδικάζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου μέσω της οποίας προωθείται η ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Τα αδιέδοξα που δημιούργησε ο νόμος Αρσένη πρέπει να αρθούν με την αλλαγή του νόμου και με την προώθηση μιας ουσιαστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Ο αυταρχισμός όχι μόνον δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, απεναντίας θα δημιουργήσει νέες εντάσεις από τις οποίες θα ζημιωθούν οι μαθητές, ο ελληνικός λαός, η ελληνική παιδεία.

Ο ΣΥΝ καλεί τους μαθητές και τους καθηγητές να μην ακολουθήσουν την κυβέρνηση σ' αυτόν τον καταστροφικό κατήφορο. Τους καλεί να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του νόμου Αρσένη, επιλέγοντας μορφές πάλης που δεν θα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να μεταθέσει αλλού τη συζήτηση, που δεν θα δίνουν άλλοθι για θλιβερούς αυταρχισμούς και επιστροφή στο παρελθόν.

Μορφές πάλης που θα εξασφαλίζουν τη στήριξη της κοινωνίας και θα απομονώνουν την κυβερνητική πολιτική και τους εκφραστές της.

To Γραφείο Τύπου