Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
08/12/1999

Με αφορμή τις ρυθμίσεις που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός σε σχέση με τα πανωτόκια

Με αφορμή τιςρυθμίσεις που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός σεσχέση με τα πανωτόκια, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝτονίζει:

Οι ρυθμίσεις που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός για τα πανωτόκια, κινούνται δυστυχώς στην ίδια λογική των προηγούμενων ανεπαρκών ρυθμίσεων. Η κυβέρνηση ενώ αναγνωρίζει το πρόβλημα, που παίρνει ολοένα και εκρηκτικότερες διαστάσεις, επιχειρεί ρυθμίσεις, που είναι επιφανειακού χαρακτήρα και δεν το επιλύουν στην έκταση και το βάθος που αυτό προσβάλλει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που έχει οδηγήσει στην καταστροφή χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί για μια ακόμη φορά με αποσπασματικό τρόπο για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας.

Η εμπειρία ανάλογων μονομερών και επιφανειακών ρυθμίσεων του παρελθόντος έδειξαν ότι το πρόβλημα επανέρχεται κάθε φορά με μεγαλύτερη ένταση.

Η κυβέρνηση οφείλει, πριν καταθέσει την σχετική νομοθετική διάταξη των νέων ρυθμίσεων, να προχωρήσει σε συνεννόηση με τα κόμματα και με τους αρμόδιους επιχειρηματικούς φορείς, προκειμένου οι ρυθμίσεις να είναι ολοκληρωμένες και να καλύπτουν το πρόβλημα σε όλη του την έκταση έτσι ώστε να περιοριστεί δραστικά η επανεμφάνισή του και να εξομαλυνθούν επιτέλους οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στην χώρα μας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου