Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/10/2013

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Συμβιβαστική επίλυση της αδικίας που υφίσταται εδώ και χρόνια η «Τυποποιητήρια Θήβας Α.Ε.» από το ελληνικό δημόσιο

Η εταιρεία  «Τυποποιητήρια Θήβας Α.Ε.» υπέστη τεράστια καταστροφή από λάθη και παραλείψεις της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας, πράγμα που έχει αναγνωρισθεί από τα ελληνικά δικαστήρια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής αλλά και τις κατά καιρούς απαντήσεις πολλών υπουργών.

Παρά, όμως, την αναγνώριση των δίκαιων απαιτήσεων της, η ως άνω εταιρεία δεν έχει γίνει δυνατόν να αντιμετωπιστεί θετικά από το δημόσιο.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η εταιρεία ζήτησε, με αίτησή της, να υπαχθεί στον Ν. 4146/2013, προκειμένου να αποκατασταθεί, στοιχειωδώς, η ζημιά που, εδώ και είκοσι χρόνια, υπέστη από το Ελληνικό Δημόσιο, την Αγροτική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος και για την οποία ευθύνονται οι διατελέσαντες Υπουργοί Εμπορίου και Γεωργίας και σήμερα Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και οι διατελέσαντες Υπουργοί Οικονομικών από το 1995 έως σήμερα, αλλά και οι Πρόεδροι της Αγροτικής Τράπεζας και της Τράπεζας Ελλάδος την ίδια χρονική περίοδο.

Επειδή η επίσπευση λήψης απόφασης επί της ανωτέρω αίτησης, καθώς και ένα είδος συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς αποτελεί λύση ωφέλιμη και για το Ελληνικό Δημόσιο,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Γιατί δεν προχωρούν σε μία συμβιβαστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Αποστόλου Ευάγγελος

Παναγούλης Στάθης