Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
14/12/1999

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίζει στον τομέα των ΜΜΕ παιχνίδια σκοπιμότητας και εντυπώσεων, ενόψει εκλογών

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίζει στον τομέα των ΜΜΕ παιχνίδια σκοπιμότητας και εντυπώσεων, ενόψει εκλογών.
Αφού οδήγησε στην αχρήστευση το ΕΣΡ, υποκριτικά διακηρύσσει ότι το αποκεφαλισμένο Συμβούλιο οφείλει να λειτουργεί, και την ίδια ώρα προχωρεί, ερήμην του ΕΣΡ, στην κατάθεση τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο για τους δύο χιλιάδες περίπου ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την επικράτεια.

Προσπαθεί έτσι η κυβέρνηση να συγκαλύψει τις ευθύνες της. Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα:

Το υπουργείο Τύπου και η κυβέρνηση δεν θέλουν την πραγματική εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δεν θέλουν το ΕΣΡ ως ανεξάρτητη αρχή, θέλουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως υπέρτατη αρχή. Δεν θέλουν τις αδιάβλητες διαδικασίες νομιμότητας. Θέλουν τις διαβλητές τροπολογίες σκοπιμότητας.

Στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει τις δεσμεύσεις δεοντολογίας και τις νόμιμες διαδικασίες ελέγχου, διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού, αντί να διασφαλίζει την ισοτιμία στα πλαίσια της πολιτικής διαφήμισης και προβολής, αλλά και τα όρια των προεκλογικών δαπανών, προωθεί με τροπολογία τη νομιμοποίηση της σημερινής τραγελαφικής και προκλητικής κατάστασης. Έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί έτσι οδηγεί στην παραπέρα μείωση της δημοκρατικής αξιοπιστίας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου